Een stage via LinkedIn, op Curaçao

Desi, medewerker Belastingdienst en deelnemer aan de training ‘werk vinden met social media’ vond tot haar grote verrassing binnen afzienbare tijd een stage via LinkedIn. Hoe ze dat deed, vertelt ze.

Door: Desi Lau

Lezing en workshop LinkedIn

Met een nihile LinkedIn profiel dat voorzien is van een profielfoto, CV en drie connecties, loop ik de zaal in waar een Lezing wordt gegeven over “LinkedIn en Twitter”. Een enthousiaste dame met blond haar en een blauw jasje komt naar me toe en stelt zich netjes voor, Fiona Stoop is de naam. Tijdens de lezing luister ik aandachtig en probeer ik me te laten overtuigen waarom ik deze twee tools nodig heb om verder te komen met mijn doel.
Na een uur loop ik overtuigd en enthousiast de zaal uit, “ik ben overgehaald! ”. Terug op mijn werkplek meld ik me gelijk aan voor de workshop.

Tijdens de workshop vertelt Fiona over haar liefde voor Twitter en LinkedIn.
Ik ga aan de slag met mijn profiel. Het wordt al snel duidelijk dat ik wel iets meer moet doen om een goed profiel te maken; wie ben ik, wat wil ik, wat heb ik te bieden.…pooeehh moeilijk maar aan het einde van de middag heb ik een stuk tekst in mijn summery: een overwinning!
Ik heb een aantal mensen uitgenodigd tot mijn netwerk die ik niet eens ken….dat is gek! Wat zullen ze wel denken? En nu maar afwachten of ze mij wel accepteren.
Ik verlaat die dag met veel enthousiasme de workshop, dit is een geweldige tool die mij gaat helpen in de toekomst, daar ben ik van overtuigd.

Nu aan de slag

Yoehoe!!! De mensen die ik heb uitgenodigd hebben mij geaccepteerd. Ik ben zo blij en enthousiast en begin LinkedIn steeds leuker te vinden. Beetje bij beetje pimp ik mijn profiel op met een summery, workshops, cursussen en een professionele profielfoto.
Ik ben inmiddels lid geworden van groepen en bedrijven in mijn vakgebied en waar mijn interesse ligt op Curaçao, want uiteindelijk wil ik daar een baan vinden.

Op zoek naar een stageplek

Met een netwerk van 69 connecties die mij verbinden met 2.070.822 mensen, heb ik inmiddels aardig wat bereikt dus waarom niet LinkedIn gebruiken om een stageplek te zoeken?
Ik bedenk me dat ik in een update een tekst kan maken waarin ik vermeld, dat ik op zoek ben naar een leuke en zinvolle stageplek op Curaçao. Hier kunnen wel heel veel reacties op komen. Ik besluit om eerst in mijn eigen netwerk te gaan zoeken naar bedrijven en organisaties op Curaçao.

Organisatie A wekt direct mijn interesse maar ik ga nog even verder op zoek naar een tweede organisatie. Deze twee ga ik gericht mailen, met wat ik wil en natuurlijk de vraag naar een mogelijke stageplek.
Zelfverzekerd tik ik mijn verhaal in een mail en klik ik op verzenden. Nu krijg ik spontaan een warm gevoel over mijn lichaam terwijl het buiten niet meer dan 2 graden is.
Ben benieuwd naar de reacties.

Positieve reactie

“Yeahhhh” schreeuw ik door de woonkamer!!! “Ik heb een stage op Curaçao gevonden”!

Na twee lange dagen wachten, waar ik zeker wel tien keer per dag op LinkedIn heb gekeken of ik al reactie heb, kreeg ik van organisatie A een leuke en positieve reactie op mijn mail. Een super leuke en leerzame stageplek, leuke werkzaamheden die aansluiten bij mijn opleiding én ik ben meer dan welkom.

Ik ben super blij! Ik heb gewoon vanuit Nederland via LinkedIn een stageplek gevonden. Zo makkelijk en snel kan het dus gaan.
Ik ben nog enthousiaster geworden van LinkedIn en kan het iedereen aanraden die ook op zoek is naar een stageplek in Nederland óf in het buitenland.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *