Een killer Facebook pagina voor sollicitanten

Vandaag vond alweer de tweede Hangout on Air plaats uit een reeks van Hangouts met als doel werkzoekenden te inspireren en informeren vanuit verschillende disciplines. Dit keer gaat het over Facebook pagina’s: Een killer Facebook pagina voor sollicitanten met expert Corinne Keijzer (@Corinnekeijzer, http://www.corinnekeijzer.nl/), auteur van Facebook voor de ondernemer.

Corinne praat over 3 goede voorbeelden van hoe anderen hun Facebook pagina tot een succes maakte en wat een werkzoekende ervan kan leren:

Daarna ze deelt de laatste ontwikkelingen op Facebook met ons.

Ik noem zelf  de pagina van Maaike, die voor haar sollicitatie een ware hoos aan foto’s toegestuurd kreeg.

 

Corinne’s tips voor werkzoekenden om op te vallen

  • Wees te allen tijde je zelf en ga je niet anders voordoen dat je bent. Je valt bij een gesprek dan toch door de mand.
  • Laat je expertise zien, laat zien wat je kunt en draag dit uit op je pagina middels foto’s, filmpjes, enz.
  • Wees origineel, trek alles uit de kast om de aandacht op je pagina te vestigen. Zonder vervelend of spammerig te worden uiteraard.
  • Plaats de link van je Facebook pagina in je email handtekening, laat hem achter op je Linkedin profiel, Twitter profiel en andere profielen als je die hebt.
  • Maak stickers, buttons, whatever, wees origineel en verzin van alles om je pagina aan de man te brengen.
  • Zet je cv in bijvoorbeeld een infographic of maak er een jpg van. Je kunt namelijk geen documenten in je pagina hangen.
  • Hou het op een post of 3 a 4 per week maximaal. Niet te veel, dan klikken fans je updates uit en ziet niemand meer iets, of erger, ze ontliken je weer.

Hoe kom je aan fans cq likes op je pagina

  • Begin bij het uitnodigen van je familie en vrienden. Zij zijn je ambassadeurs en zullen je willen helpen.
  • Adverteren is een mogelijkheid, maar kost geld. Je kunt er aan denken om bijvoorbeeld een goede post met daarin je c.v. infographic te boosten. Het bereik wordt daarmee groter.
  • Plaats goede updates zodat mensen het vanzelf graag delen, liken en er op willen reageren. Op die manier wordt het al snel in hun netwerk verspreid. En je weet nooit wie zij in hun vriendenkring of familie hebben zitten, misschien zit daar net die manager van dat bedrijf tussen, waar jij aan de bank kunt.

Facebook is een geweldig medium voor ondernemers, maar dus ook voor werkzoekenden!

Hier vind je het ebook van Corinne, ook in paperback verkrijgbaar, geschreven voor de kleinere ondernemers. ZZPers, MKBers, retailers, maar ook personen zoals jij die werk zoeken, kunnen het goed gebruiken. Voor nog geen 7 euro leer je alle ins en outs van de Facebook pagina, tips en tricks om meer reacties en likes te krijgen en hoe je meer succes haalt uit je Facebook pagina.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *