Oproep aan mijn netwerk

Ik kom maar meteen ronduit tevoorschijn: Ik heb een verlangen: Groter groeien met m’n bedrijf. Het is zover. Eindelijk, na 16 jaar ondernemen voél ik die beweging ook echt van binnenuit.

Lees meer

Shall we dance?

De meest belangrijke beoefening uit de lichaamsgerichte therapie is:

 

Lees meer

Moe?

Tegen het einde van de week merk je dat je erg moe bent. En het weekend ben je geen knip waard.

Vertel eens?

Ben jij klaar om te springen en tot bloei te komen?

Zoals de natuur ontwaakt en we zin hebben in een voorjaarsschoonmaak, ontstaat bij mij en veel anderen een prikkel om nieuwe dingen op te pakken. Wat wil ik nog leren en welke opleiding of workshop ga ik doen. Welke plannen ga ik uitwerken en actie op nemen. Waar heb ik zin in en wie wil ik ontmoeten?

Hoe zit dat bij jou?

Lees meer

Laat de “over 5 jaar” vraag je niet tegenhouden

“Wat wil je over 5 jaar?” Dat wordt regelmatig gevraagd door leidinggevenden van de mensen die ik begeleid. Terecht natuurlijk, want het is handige informatie voor de toekomst van een afdeling of bedrijf én een mooie uitnodiging om mensen te helpen richting geven en succesvol te zijn.

De ‘over 5 jaar’ (of 2, of 10 jaar..) vraag zorgt bij veel cliënten echter wel voor kopzorgen en piekermomenten. Wat.wíl.ik.eigenlijk??

Lees meer

Laat het toch los, joh!

Dooddoener van de eeuw: Laat het los!

Januari is de maand van vastpakken, van nieuwe ronde nieuwe kansen.

Lees meer

Bewaar de sleutel van je geluk nooit in de zak van iemand anders

Ben je jezelf even kwijt en ga je continue over je grenzen. Druk om jezelf aan te aanpassen en te gedragen zoals ‘het hoort’. De ander niet willen teleurstellen, want als je nee zegt is egoïstisch. Of weet je niet meer wat jouw koers is en ben je de regie kwijt.

Lees meer

Ver-werktijd

Ver-werktijd in werktijd

Verwerktijd is de term die ik bedacht heb om aan te geven dat je tussen de meetings door ergens ruimte moet plannen om alles wat uit sessies of meetings komt te verwerken: Er moet nog ergens over doorgedacht worden, iets moet verder de organisatie in gebracht, er moeten mails getypt, opdrachten gegeven, dingen op de laptop gedaan worden.

Lees meer

Werkgeluk – Versterk je persoonlijk leiderschap

Om mij heen merk ik dat collega’s regelmatig zoekende zijn om een voor hun passende invulling te geven aan de huidige manier van werken. Overigens ben ik dit zelf ook met enige regelmaat.  “Ga ik naar kantoor of werk in een dag thuis? Plan ik een fysieke meeting of plan ik dit via Teams?  Hoe zorg ik dat ik aangehaakt blijf bij de organisatie waarin ik werkzaam ben!?”

Lees meer

Wat gebeurt er werkelijk?

Wat is, wat gebeurt er nou werkelijk? Voel het eens. Verander het niet, ontken het niet. Niet wegrationaliseren, wegrennen. Niet in je telefoon of laptop duiken.

Lees meer

Vertel eens meer over je lichaamsgerichte werkwijze?

Zoveel begeleiders, zoveel invullingen. Wat houdt dat lichaamsgerichte stuk van je begeleiding nou in, Fiona?
Lees meer

Woede is onderdrukte levenskracht

Boosheid, we hebben het allemaal in ons én je hebt het nodig. Om in actie te komen, om jezelf in de wereld te zetten, te begrenzen, je verlangen om te kunnen zetten in daadkracht.

Lees meer

Fiona Kloosterman

Leren luisteren naar je lichaam? Ook ik kwam van ver..

Ik voelde vroeger dus nooit echt wat, hè? Ja heus wel emotie, maar ik bedoel IN m’n lichaam. Dat m’n kaak zeer deed, of m’n been trilde, of m’n buik een wasmachine was. Ik voelde dat niet. Ik was te druk met dingen doen. Lees meer

Wat is een goede coach

Wat is een goede coach? Zondagmijmering

Na de zoveelste publicatie over het feit dat er zoveel coaches zijn en alle voordehandliggende reacties erop, vraag ik me weer eens op deze zondag af:

Waarom zijn er zoveel coaches? Wat is een goede coach? Wat doet en laat een goede coach?

Lees meer

Ik ben ok, jij bent ok?

Zo vaak wijzen we onszelf en ook de ander af. Dat kritische stemmetje van binnen wat overal iets van vindt. Hoe zou het zijn dat we meer ontspannen naar onszelf en de ander konden kijken?

Lees meer

Boosheid als bron

‘Fiona, ik ben de laatste tijd zo moe’. Ze zit voor m’n neus en ik registreer een gespannen houding. Haar kaken zijn strak, haar rug ook en haar handen liggen krachteloos op haar schoot.

Lees meer

Activiteiten na zomer 2023

Aankondiging! Het is tijd. Na een paar jaar vooral individuele trajecten te hebben gedaan is het tijd om weer meer ‘tevoorschijn te komen’. Het kriebelt. Na de zomer zal ik me dus weer meer richten op open en in-company trainingen en workshops op het kruispunt van persoonlijk leiderschap en ‘Luisteren naar je lichaam’.

Ademapparaatje Moonbird test en korting

Lees hier hoe ik deze week een ademmeditatiegadget, genaamd Moonbird, testte (en gebruik eventueel mijn kortingscode).

Lees meer

Luisteren naar je lichaam

Aankondiging: Op 16 februari 2023 vindt er weer een open training plaats: Luisteren naar je lichaam. Voor mensen die wel dingen voelen maar eigenlijk niet goed snappen wat er nu gebeurt of wat het te vertellen heeft.

Lees meer

Een vervelende duw in een juiste richting

Ontslag. Nemen of krijgen, dat is dan een groot verschil. Maar toch kan ontslagen worden beter uitpakken dan je denkt. Omdat het jou dat duwtje kan geven dat je eigenlijk nodig hebt.

Lees meer

Praten over lichaamswerk

Van personal branding naar lichaamsgericht werken. Naar aanleiding van de commotie die ontstaan was over de uitzending met Bessel van der Kolk in zomergasten ga ik in gesprek met Bram Bakker.

Lees meer