Vertel eens, wie ben je?

 

Ok. Altijd een mooie vraag. Ik ben Fiona Kloosterman, geboren in 1972, de wereld over gezworven als kind en mijn eerste baantje ooit was via Randstad Uitzendbureau. Daar werd ik uitgezonden naar allerlei klusjes: Van vlees verkopen in een slagerij tot glazen poetsen in een sjiek restaurant en schoonmaken van een bioscoopzaal. De rest van mijn loopbaan vind je hier op LinkedIn (zie je, best handig, dat LinkedIn).

 

Sinds begin 2008 ben ik coach/trainer/spreker en auteur en eigenaar van PintaPeople, waarin ik de specialisatie personal branding heb. Ik heb echt de mooiste baan ter wereld! Ik ben co-ouder samen met mijn ex van 3 mooie kinderen en woon in omgeving Den Haag samen met 2 katten in een huis met een tuintje. Ik volg een fantastische opleiding tot therapeut, ga graag naar festivals en evenementen, uit eten, naar het bos of het strand en vind het leuk om nieuwe dingen te ondernemen.

Ik geloof heel erg in bewustwording en in zichtbaar zijn. Zodat jij jezelf kunt zijn en ‘ze’ je kennen én voor je kiezen. Hoe beter je weet wie je bent en wat je wil, hoe makkelijker je daarnaar kunt acteren. Of niet natuurlijk (je hebt altijd een keuze). Ik geloof trouwens ook dat het leven een mooi oefenterrein is in ontspannen onder alle omstandigheden, ook op je werk waar je per slot van rekening een hoop uren per week door brengt. Je kunnen ontspannen in de grootste levens/carrièrestormen zou toch een fantastisch resultaat zijn? Zonder dalen geen pieken en andersom.

Ik was overigens voorheen bekend onder de naam Fiona Stoop, mijn getrouwde naam. Dus kom je boeken of publicaties tegen met die naam: It’s me too! Personal branding tip 1: Altijd je meisjesnaam houden 🙂 🙂

Welke opleidingen heb je eigenlijk gedaan?

Ik volg al jarenlang elk jaar een opleiding, om klanten zoveel mogelijk juiste en gedegen kennis en inzichten te kunnen geven. Deze mooie lijst aan opleidingen heb ik genoten:

 • Coach bij De Baak
 • Post HBO Loopbaanbegeleider bij BGL
 • Trainingsvaardigheden (Karin de Galan, kort)
 • Personal Branding (Reach Branding USA)
 • Neuromarketing (Eurib)
 • Storytelling (Hogeschool Utrecht)
 • Intuïtieve opleidingen, Aura/Chakra Healing, Reading en Natuurcoaching (Intuitief.com)
 • En de laatste aanwinst: Lichaamsgericht Psychotherapeut (BodyMind) : deze start is in 2021 afgerond.

Werk je nou alleen of met meer mensen in je bv?

Haha. Dat is dus een van de meest gestelde vragen! Ik ben in ieder geval degene die je nu nog het meeste ziet en het voornaamste aanspreekpunt, alhoewel Lia (de personal assistant) ook veel waarneemt.

Om me heen heb ik een groepje ondernemers die me helpen. Die vind je elders op deze site terug. Een secretaresse dus, een fotograaf, een stylist, een videomaker, een ontwerper.. Zij zijn niet in dienst van PintaPeople, maar als ondernemer aangesloten.

Hoe kom je aan de naam PintaPeople?

Oeeee dat is ook zo’n vraag die heel veel gesteld wordt! Ik heb die naam samen met mijn ex-schoonzus bedacht, ze is marketing ‘geek’ en hielp me bij dit brainstormproces. Daar ben ik haar tot op de dag van vandaag dankbaar voor, de term past nog steeds als een jas.

 • Pinta is een van de schepen van Columbus en staat voor ontdekken.
 • Pinta is een van de eilanden van de Galapagos, daar waar de dieren ooit evolueerden naar hun omgeving.
 • Pintar betekent schilderen in het Spaans en ik heb ooit in oa. Venezuela gewoond. Ik houd erg van de Spaanse taal.

Al met al werd ik dus meteen verliefd op deze term, die pittig klinkt en mooie passende betekenissen heeft. Zo kom ik er dus aan! Mysterie opgelost 🙂

Hoe zie je de toekomst van PintaPeople?

Ik zie een personal branding aanbod voor me die zowel bestaat uit antwoord op how-to vragen (hoe gebruik ik LinkedIn, hoe vul ik m’n cv en hoe netwerk ik, bijvoorbeeld) als uit begeleiding bij het daadwerkelijk halen van gewenst resultaat door een steeds diepgaander aanbod (belemmeringen, angsten, persoonlijke levensvragen en thema’s). Echt actie en resultaat in de breedte en diepte.

Over een paar jaar wil ik graag een jaaropleiding voor collega loopbaanprofessionals ontwikkelen, waar ik ze de kneepjes van mijn vak wil leren. Daarna hoop ik landelijk uit te breiden met een stuk of 10 PintaPeople certified coaches/ trainers. Natuurlijk kan je alvast vertellen dat je dat ooit wel zou willen, maar ik zal het pas doen als ik er klaar voor ben met die personen die zowel als mens als als professional aansluiten bij mij en het brand PintaPeople.

Maar zover is het nog lang niet. Nu eerst even genieten van een kopje koffie.

 

Hoe wil jij je voelen in je werk? En wat ga jij er aan doen?