Vertel eens, wie ben je?

Mooie vraag. Ik ben Fiona Kloosterman, geboren in 1972, kind uit een Shell nest waardoor ik tijdens mijn basisschooltijd de wereld over verhuisde met mijn ouders en jongere zus (Indonesië, Oman, Venezuela en Assen). Mijn basisschool is anders dan gemiddeld: In de vijfde klas zaten we bijvoorbeeld met 3 kinderen, in de zesde met z’n tweeën. En in de weekenden gingen we naar de jungle of een wadi. De juf deed meerdere klassen tegelijk. Mijn eerste baantje ooit was via Randstad Uitzendbureau. Daar werd ik uitgezonden naar allerlei klusjes: Van vlees verkopen in een slagerij tot glazen poetsen in een sjiek restaurant en schoonmaken van een bioscoopzaal. Daarna begon het ‘echte’ serieuze leven: Ik kreeg een vaste baan, trouwde en kreeg 3 kinderen. De rest van mijn loopbaan vind je trouwens hier op LinkedIn.

Vandaag de dag ben ik gescheiden, met nog goed contact met de vader van mijn kinderen. Ik woon in omgeving Den Haag samen met mijn kinderen (om de week) en onze kat in een huis met een tuin in een ‘bloemkolenwijk’, zo’n wijk uit de jaren 70 waar je steeds verdwaalt met van die doodlopende straatjes en pleintjes. Ik bezoek elke week zeker een paar keer de sportschool, ga op de fiets naar mijn werk, ga af en toe dansen op blote voeten (Ecstatic dance), wandel graag, loop af en toe hard en heb ‘opladen’ en ‘ontladen’ helemaal in mijn leven verweven. Het is voor mij net zo gewoon als ademen eigenlijk. Je hebt werktijd en ‘verwerktijd’, zeg ik altijd. Uit eten vind ik heerlijk, naar het bos of het strand is genieten, alleen zijn af en toe een zegen en ik vind het ook leuk om nieuwe dingen te onderzoeken en ervaren. Vooral díe dingen die te maken hebben met persoonlijke ontwikkeling. Tja, dat is nou eenmaal mijn passie 😉

Ik starte in 2008 een loopbaanpraktijk die tot mijn verrassing succesvoller werd dan ik had kunnen bedenken, schreef boeken, stond in de Libelle, kwam op radio en tv. Na mijn scheiding in 2015/2016 kwam mijn grootste innerlijke verdiepingsslag en heb ik een intense diepgaande reis in bewustzijnsontwikkeling gemaakt. Ik leerde mijn patronen door en door kennen, mijn schaduwstukken en mijn zonzijde. Een 4-jarige opleiding tot lichaamsgericht therapeut vormde de rode draad, samen met de levenslessen die ik leerde. Dat maakte dat ik naast loopbaancoach ook therapeut werd. Er kwam naast de leerlijn carrière een leerlijn belichaamd persoonlijk leiderschap. Inmiddels begeleid ik mensen met allerlei soorten vragen, met name op het gebied van loopbaan, relaties en leren voelen.

“Fiona, wat doe jij veel”. Ik hoor het regelmatig. Voor mij voelt het niet als veel. Ik help net zo lief iemand met een LinkedIn profiel, communicatie, blog schrijven, loopbaanvraag als dat ik een ademsessie doe of een craniobehandeling op de tafel geef. Juist dat brede scala past me als een jas. Ik voel me zowel in het bedrijfsleven als in het land van persoonlijke ontwikkeling thuis. Ik hou van de doelgerichtheid van ondernemen (yang) én van het voelend aanwezig zijn in het hier en nu (yin). Tegen die dualiteit in mij heb ik me lange tijd verzet: “Ik kan toch niet beide zijn?” Inmiddels ervaar ik hoe mooi dat eigenlijk is, hoe breed mijn spectrum daardoor is. Ik hoef niet te kiezen. Juist ook niet voor jou: Integraal samen je vraagstuk aanpakken, daar pluk jij ook de vruchten van.

Voor de meer vraaggerichte loopbaancoaching heb ik in de zomer van 2023 twee collega’s aangetrokken. Ik merkte namelijk dat ik de vraag achter de vraag leuker begon te vinden dan alleen loopbaancoaching (wat wil ik in mijn werk?) en dat is niet eerlijk naar jou als klant. We werken nu meestal samen, je gaat eerst naar hen en dan naar mij voor de verdieping! Of andersom. Best of both worlds.

Waar geloof jij in?

Oefenen, experimenteren, je diepste innerlijk naar buiten durven brengen. Jezelf opnieuw uitvinden kan alleen maar als je door de blubber van het leven durft, jezelf echt aan durft te kijken en je mindfucks echt durft uit te dagen. Ik geloof inmiddels enorm in bewustzijnsontwikkeling, het leren kennen van patronen en in jezelf durven te laten zien zoals je op dat moment bent. Op een authentieke manier zodat ‘ze’ je kennen zodat de cliënten, partners en collega’s die echt bij jou passen ook voor jou kiezen. Zakelijk én privé. Het is soms heel pijnlijk in het begin (door contact met je programmering van schuld, schaamte en angst), maar in verloop van tijd wordt het makkelijker, puurder en echter. Dan lijkt het leven om je heen te vouwen en verbind je écht. Met jezelf en met de mensen om je heen. Dan wordt het leven ook mooier, warmer en dieper. Hoe beter je dus weet wie je echt bent en wat je echt wil, hoe makkelijker je daarnaar kunt handelen. Of niet natuurlijk (je hebt altijd een keuze).

Of het dan altijd koek en ei is bij mij? Welnee. Ik ben ook maar een mens. Ik loop net zo te klooien met het leven als jij. Alleen heb ik wellicht iets meer handleiding, vertrouwen en contact met mijn lijf. Je mag me altijd vragen naar mijn ervaringen en levensweg.

Welke opleidingen en trainingen heb je eigenlijk gedaan?

Ik volg al jarenlang elk jaar een opleiding, om klanten zoveel mogelijk juiste en gedegen kennis en inzichten te kunnen geven. Ze gaan steeds dieper. Deze mooie lijst aan opleidingen heb ik genoten:

 • Coach bij De Baak
 • Post HBO Loopbaanbegeleider bij BGL
 • Trainingsvaardigheden (Karin de Galan, kort)
 • Personal Branding (Reach Branding USA)
 • Neuromarketing (Eurib)
 • Storytelling (Hogeschool Utrecht)
 • Intuïtieve 2-jarige opleiding Aura/Chakra Healing en Natuurcoaching (Intuitief.com)
 • 4 jarige opleiding tot Lichaamsgericht Therapeut (BodyMind)
 • Systemisch werk en Bewegingen van de ziel (Phoenix)
 • Overig: Emmett drukpuntentherapie (1 dag), Werken met de psoas (2 dagen), Relatietherapie (5), Tantra (7 dagen), Cranio Sacraal therapie 1 (7 dagen), 2 (6 dagen) en Levende anatomie (4 dagen).
 • In 2024 staat oa op het programma: 3 dagen The Wounded healer (Piet Weisfelt), 6 dagen Verbindend Leiderschap (Phoenix) en 2 dagen Quantum Jumping en hypnose (Milan Somers).

Ik verdiep me graag in wat wel en niet werkt. Zo volg ik zelf ook allerlei kleinere sessies, bijeenkomsten en experimenten die mijn aandacht trekken. Van neuropsychologie, marketing, social media tot sessies over traumaverwerking, vroegkinderlijke trauma’s en Emdr. Ik heb de afgelopen jaren van alles geprobeerd en ondernomen, in de breedste zin van het woord, op het gebied van zelfontwikkeling. Bijvoorbeeld: Allerlei testen en persoonlijksvragenlijsten, detoxen, Ayahuasca, tantra, wheel of consent, rebirthing, ademcursussen, yoga, massage, mindfulness en ook het duiken in de lessen en gebruiken uit andere culturen en religies.

Je ziet: Ik sta open voor de hele rimram (ook al moet ik zelf ook wel eens een drempel over of vind ik iets gek of eng). Als het met persoonlijke ontwikkeling te maken heeft word ik nieuwsgierig en wil ik het uitproberen. Voor mezelf natuurlijk, maar ook voor jou: Ik breng in onze gesprekken mee wat daarvan aansluit bij jou.

Mag ik je een persoonlijke vraag stellen?

Tuurlijk. Of ik zelf een traumatisch verleden heb? Vraag je? Ja dat zou je denken hè? Veel coaches, psychologen en therapeuten hebben zware dingen, zoals een zware burn-out of ingrijpend overlijden meegemaakt en worden daarna coach of therapeut op dat thema. Ik heb eerlijk gezegd altijd gezegd dat ik gewoon een prima jeugd heb gehad, ik heb geen schokkende dingen meegemaakt.

De allereerste keer dat ik een echt diepgaande training volgde, zat ik daar in een cirkel op een stoel, zag mensen huilen en dacht: ‘Zit ik hier wel goed? Ik heb gewoon een fijne jeugd gehad hoor! Wat doe ik hier?’

Inmiddels jaren verder weet ik dat iedereen ‘beschadigingen’ oploopt, ook degenen met een goede jeugd. Je kunt als vader en moeder nou eenmaal niet altijd alles geven wat een kind nodig heeft. En daaruit ontstaan al in de vroege jeugd maskers, beschermingsmechanismen, waar je nu allemaal nog in rondhangt. Ik heb ze dus ook. En jij ook. We hebben eigenlijk allemaal een ’traumatisch’ verleden in meerdere of mindere mate. Vroegkinderlijk trauma noemen we dat. Ik ben me er inmiddels alleen een stuk bewuster van dan jij wellicht. Super-interessante materie. Ik onderzoek graag met je waar jouw patronen nou vandaan komen.

Werk je nou alleen of met meer mensen in je bv?

Haha. Dat is dus een van de meest gestelde vragen! Ik ben in ieder geval degene die je nu nog het meeste ziet en het voornaamste aanspreekpunt.

Ik werk zowel in trainingen als met de persoonlijke begeleiding samen met een aantal ondernemers. Die vind je elders op deze site terug. Zij zijn niet in dienst van PintaPeople, maar als ondernemer aangesloten. De twee loopbaancoaches en ik zijn het kernteam waar ik wekelijks mee samenwerk. Wil je ook samen werken? Laat het dan gewoon even weten. Sparren kan altijd.

Hoe kom je aan de naam PintaPeople?

Ook zo’n vraag die heel veel gesteld wordt. Ik heb die naam samen met mijn ex-schoonzus bedacht, ze is marketing ‘geek’ en hielp me bij dit brainstormproces. Daar ben ik haar tot op de dag van vandaag dankbaar voor, de term past nog steeds als een jas.

 • Pinta is een van de schepen van Columbus en staat voor ontdekken.
 • Pinta is een van de eilanden van de Galapagos, daar waar de dieren ooit evolueerden naar hun omgeving.
 • Pintar betekent schilderen in het Spaans en ik heb ooit in oa. Venezuela gewoond. Ik houd erg van de Spaanse taal.

Al met al werd ik dus meteen verliefd op deze term, die pittig klinkt en mooie passende betekenissen heeft. Zo kom ik er dus aan! Mysterie opgelost 🙂

Hoe zie je de toekomst van PintaPeople?

Ik zie op dit moment een mooi aanbod op het gebied van persoonlijk leiderschap en loopbaancoaching voor me, waar we met een team zowel bedrijven als individuen helpen in werkvragen en relatiethema’s. Als ik een goede vaste trainingsruimte vind wil ik ook graag een jaaropleiding in de markt zetten. Ik droom ervan om een opleidingsinstituut te hebben, waar mensen zich welkom voelen.

Maar zover is het nog lang niet! En wie weet wat voor moois ik onderweg tegen kom. Als ik een ding geleerd heb, is dat de toekomst niet te plannen valt. En het leven gewoon geleefd wil worden.

Wil je meer weten? Heb je vragen? Neem dan contact met me op. Voel je vrij.