Vertel eens, wie ben je?

Ok. Altijd een mooie vraag. Ik ben Fiona Kloosterman, geboren in 1972, de wereld over gezworven met mijn ouders als kind en mijn eerste baantje ooit was via Randstad Uitzendbureau. Daar werd ik uitgezonden naar allerlei klusjes: Van vlees verkopen in een slagerij tot glazen poetsen in een sjiek restaurant en schoonmaken van een bioscoopzaal. De rest van mijn loopbaan vind je hier op LinkedIn (zie je, best handig, dat LinkedIn).

Sinds begin 2008 ben ik coach/trainer/spreker en auteur en eigenaar van PintaPeople, waarin ik binnen het loopbaanvak de specialisatie persoonlijk leiderschap en personal branding heb. Ik help eigenlijk mensen te weten wat ze willen en ik help ze het ook daadwerkelijk te krijgen. De mooiste baan ter wereld! Ik zet er mijn liefde, kennis en passie in voor een samenleving waar mensen zichzelf (weer leren) kennen en elkaar weten te vinden. Waar mensen op een duurzame manier zichzelf en anderen uitdagen om te doen waar ze van dromen.

Ik ben co-ouder van 3 mooie kinderen en woon in omgeving Den Haag samen met 2 katten in een huis met een tuintje. Met mijn ex heb ik een prima relatie. Ik volg een diepgaande 4-jarige opleiding tot lichaamsgericht therapeut, ga graag dansen op blote voeten (Ecstatic dance, Tantric dance, 5 Ritmes, Nataraj),  naar festivals en evenementen, uit eten, naar het bos of het strand en vind het leuk om nieuwe dingen te onderzoeken en ervaren. Vooral díe dingen die te maken hebben met persoonlijke ontwikkeling. Tja, dat is nou eenmaal mijn passie 😉

Ik voel me zowel in het snelle bedrijfsleven als in de spirituele en bewustzijnswereld thuis. Sprekend in de bekende hokjes: Ja ik rijd een BMW en ja ik knuffel bomen en dans op blote voeten met een harembroek aan. Ik vind dat prachtig en tref aan beide kanten nog wel eens vragen aan. In het bedrijfsleven associeren ze me met linkse gekkies en in de spirituele wereld associeren ze mijn BMW als ‘dat is er zo een die verslindend met moeder aarde om gaat’. Boeiend! En prachtig. En een mooie uitdaging. Zeker in mijn vak, waar ik mijn preach voor zichtbaarheid voorleef en waar dus beide kanten terug komen.

Is ze nou LinkedIn juf of is ze lichaamsgericht coach? Ze is dus beide. Daarom kan je dus met hele praktische vragen bij mij terecht, maar ook met diepliggende thema’s!

Ik geloof in bewustwording en in zichtbaar zijn. Jezelf laten zien op een authentieke manier zodat ‘ze’ je kennen én voor je kiezen. Hoe beter je weet wie je echt bent en wat je echt wil, hoe makkelijker je daarnaar kunt handelen. Of niet natuurlijk (je hebt altijd een keuze). Ik geloof trouwens ook dat het leven een mooi oefenterrein is in ontspannen onder alle omstandigheden, ook op je werk waar je per slot van rekening een hoop uren per week door brengt. Je kunnen ontspannen in de grootste levens/carrièrestormen zou toch een fantastisch resultaat zijn? Zonder dalen geen pieken en andersom.

Ik was overigens voorheen bekend onder de naam Fiona Stoop, mijn getrouwde naam. Dus kom je boeken of publicaties tegen met die naam: It’s me too! Personal branding tip: Altijd je meisjesnaam houden 🙂 🙂

Welke opleidingen en trainingen heb je eigenlijk gedaan?

Ik volg al jarenlang elk jaar een opleiding, om klanten zoveel mogelijk juiste en gedegen kennis en inzichten te kunnen geven. Deze mooie lijst aan opleidingen heb ik genoten:

 • Coach bij De Baak
 • Post HBO Loopbaanbegeleider bij BGL
 • Trainingsvaardigheden (Karin de Galan, kort)
 • Personal Branding (Reach Branding USA)
 • Neuromarketing (Eurib)
 • Storytelling (Hogeschool Utrecht)
 • Intuïtieve opleidingen, Aura/Chakra Healing, Reading en Natuurcoaching (Intuitief.com)
 • En de laatste aanwinst: Een 4 jarige opleiding tot Lichaamsgericht Psychotherapeut (BodyMind)

Daarnaast volg ik door het jaar heen allerlei specifieke sessies en bijeenkomsten die mijn aandacht trekken. Van neuropsychologie, marketing, social media tot sessies over traumaverwerking, vroegkinderlijke trauma’s en Emdr. Ik heb de afgelopen jaren van alles geprobeerd en ondernomen, in de breedste zin van het woord, op het gebied van zelfontwikkeling. Bijvoorbeeld: Detoxen, Ayahuasca, tantra, wheel of consent, rebirthing, ademcursussen, yoga, mindfulness en ook het duiken in de lessen en gebruiken uit andere culturen en religies. Je ziet: Ik sta open voor de hele rimbam en schuw niks (ook al moet ik zelf ook wel eens een drempel over of vind ik iets gek of eng). Als het met persoonlijke ontwikkeling te maken heeft wil ik het dus uitproberen. Voor mezelf natuurlijk, maar ook voor jou: Ik breng in onze gesprekken mee wat daarvan aansluit bij jou.

Mag ik je een persoonlijke vraag stellen?

Ja hoor, ga je gang. Ik ben heel open, er zijn weinig vragen waar ik geen antwoord op geef. Of ik zelf een traumatisch verleden heb? Vraag je? Ja dat zou je denken hè? Veel coaches en therapeuten hebben zware dingen, zoals een zware burn-out of ingrijpend overlijden meegemaakt en worden daarna coach of therapeut op dat thema. Nou, ik niet. Ik heb gewoon een prima jeugd gehad en heb ik geen schokkende dingen meegemaakt.

De allereerste keer dat ik een echt diepgaande training volgde, zat ik daar in een cirkel op een stoel, zag mensen huilen en dacht: ‘Zit ik hier wel goed? Ik heb gewoon een fijne jeugd gehad hoor! Wat doe ik hier?’

Inmiddels jaren verder weet ik dat iedereen ‘beschadigingen’ oploopt, ook degenen met een goede jeugd. Je kunt als vader en moeder nou eenmaal niet altijd alles geven wat een kind nodig heeft. En daaruit ontstaan al in de vroege jeugd maskers, beschermingsmechanismen, waar je nu allemaal nog in hangt. Ik heb ze dus ook. En jij ook. We hebben eigenlijk allemaal een ‘traumatisch’ verleden in meerdere of mindere mate. Vroegkinderlijk trauma noemen we dat. Ik ben me er inmiddels alleen een stuk bewuster van dan jij wellicht. Super-interessante materie. Ik onderzoek graag met je waar jouw patronen nou vandaan komen.

Werk je nou alleen of met meer mensen in je bv?

Haha. Dat is dus een van de meest gestelde vragen! Ik ben in ieder geval degene die je nu nog het meeste ziet en het voornaamste aanspreekpunt.

Om me heen heb ik een groepje ondernemers die me helpen. Die vind je elders op deze site terug. Een paar geweldige LinkedIn trainers, een leiderschapstrainer, een fotograaf, een stylist, een videomaker, een ontwerper.. Zij zijn niet in dienst van PintaPeople, maar als ondernemer aangesloten.

Hoe kom je aan de naam PintaPeople?

Ook zo’n vraag die heel veel gesteld wordt! Ik heb die naam samen met mijn ex-schoonzus bedacht, ze is marketing ‘geek’ en hielp me bij dit brainstormproces. Daar ben ik haar tot op de dag van vandaag dankbaar voor, de term past nog steeds als een jas.

 • Pinta is een van de schepen van Columbus en staat voor ontdekken.
 • Pinta is een van de eilanden van de Galapagos, daar waar de dieren ooit evolueerden naar hun omgeving.
 • Pintar betekent schilderen in het Spaans en ik heb ooit in oa. Venezuela gewoond. Ik houd erg van de Spaanse taal.

Al met al werd ik dus meteen verliefd op deze term, die pittig klinkt en mooie passende betekenissen heeft. Zo kom ik er dus aan! Mysterie opgelost 🙂

Hoe zie je de toekomst van PintaPeople?

Ik zie een breed aanbod op het gebied van personal branding en persoonlijk leiderschap voor me. Aanbod wat zowel praktische tips biedt tot diepgaande kwalitatieve specialistische begeleiding, een aanbod voor persoonlijk leiderschapsvragen op werkthema’s en levensthema’s.

Over een paar jaar wil ik graag een jaaropleiding in de markt zetten, waar ik deelnemers de kneepjes van mijn vak wil leren. Daarna hoop ik landelijk uit te breiden met een stuk of 10 PintaPeople certified coaches/ trainers. Natuurlijk kan je alvast vertellen dat je dat ooit wel zou willen, maar ik zal het pas doen als ik er klaar voor ben met die personen die zowel als mens als als professional aansluiten bij mij en het brand PintaPeople.

Maar zover is het nog lang niet. Nu eerst even genieten van een kopje koffie.