UWV gratis online training Een baan vinden met social media (met bijdrage PintaPeople)

Bericht van het UWV: Werk zoeken via social media zoals Facebook, Twitter en LinkedIn heeft in korte tijd een grote vlucht genomen. Dit zet een deel van de bij UWV ingeschreven werkzoekenden op achterstand. Reden voor UWV om de online training ‘Vind een baan met social media’ te introduceren. UWV is eind 2012 begonnen met het aanbieden van online trainingen voor werkzoekenden. Sindsdien hebben ruim 200.000 werkzoekenden een training gevolgd.

In de UWV-training ‘Vind een baan met social media’ wordt aan de hand van voorbeelden en opdrachten uitgelegd hoe werkzoekenden social media optimaal kunnen inzetten bij het vinden van werk. Er zijn aparte modules voor LinkedIn, Twitter en Facebook. De training is ontwikkeld in nauwe samenwerking met experts op het gebied van social media en met werkzoekenden. Door gebruik te maken van internet in plaats van te trainen op een UWV Werkplein kan UWV meer werkzoekenden dan ooit een training aanbieden.

Netwerken

De helft van de bij UWV ingeschreven werkzoekenden geeft aan niet goed te weten hoe ze social media kunnen gebruiken bij het vinden van werk, zo blijkt uit eigen onderzoek van UWV. In het bijzonder oudere werkzoekenden zijn bang om fouten te maken die voor iedereen zichtbaar zijn en zien geen meerwaarde in social media. Het merendeel van de bij UWV ingeschreven werkzoekenden geeft aan behoefte te hebben aan tips over hoe ze social media zowel strategisch als praktisch kunnen inzetten. Het gaat dan om zaken als het leren netwerken en het zich goed profileren via het web. Met de training ‘Vind een baan met social media’ speelt UWV in op deze behoefte.

Niels Lieman, online marketeer bij UWV: “In deze tijd van hoge werkloosheid hebben werkgevers een zeer ruime keus uit kandidaten voor beschikbare functies. Om te voorkomen dat ze overspoeld worden met sollicitaties, zetten ze vacatures steeds vaker gericht binnen het eigen netwerk en via social media uit. Het is daarom belangrijker dan ooit om goed inzicht te hebben in je eigen netwerk en om te weten hoe je dit kunt benutten en uitbreiden. Social media zijn bij uitstek geschikt om te netwerken en jezelf te onderscheiden, maar zijn niet de enige middelen om in te zetten. Het gaat om een mix van activiteiten en kanalen. Zet je ze niet goed in, dan vis je als werkzoekende al snel achter het net.”

Meer online dienstverlening 

Ongeveer 80% van de bij UWV ingeschreven werkzoekenden maakt gebruik van de online dienstverlening van UWV. Dit kan zijn door het plaatsen van een CV, het zoeken naar online vacatures of om een training te volgen. Met name de online training solliciteren is populair. Ruim 200.000 werkzoekenden volgden tot nu toe een online training via UWV. De trainingen van UWV zijn voor iedereen, met of zonder uitkering, gratis beschikbaar. Klik hier voor de link.

Werkblad UWV met bijdrage PintaPeople

Aan de online training van UWV mocht ik mijn bijdrage leveren, erg leuk om te doen. Je zal dus her en der in de training wat expertquotes van me terugvinden. De online training vind je op de site van het UWV. Wel eerst even een account aanmaken en inloggen.  Ook door het werkblad van UWV werd ik al eens eerder geïnterviewd, lees hier het artikel: Een baan vinden met social media hoeft helemaal niet veel tijd te kosten.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *