Doe mee met #jouwbaan, de eerste Europese Twitter banendag

#vacature trending in 2014

Iedereen die mij een beetje volgt, weet ik dat he-le-maal wild ben van Twitter als tweede medium, naast LinkedIn natuurlijk, nog altijd het eerste social media kanaal voor sollicitanten. Mijn enthousiasme over dit medium werd vorig jaar bevestigd door cijfers: de hashtag #vacature was in 2014 met stip de meest trending hashtag van het jaar. Alleen al tijdens de maand januari zijn er maar liefst 7 miljoen Tweets over ‘jobs’ gedeeld op Twitter wereldwijd, berichtte Twitter vandaag. Reden genoeg voor Twitter om hier serieus aandacht aan te besteden en vraag en aanbod op de arbeidsmarkt samen te brengen.

Banenbeurs #jouwbaan, kom je ook?

Ben je op zoek naar een nieuwe baan en heb je Twitter als medium nog niet ontdekt? Of zoek je werk en ben je al aanwezig op Twitter? Noteer dan nu 24 februari as. in je agenda. Die dag vindt namelijk voor het eerst de Europese Twitter banendag plaats. Virtueel. Op Twitter dus. Toets in de bovenbalk de hashtag #JouwBaan in en volg de discussie. Er zullen HR managers zijn, veel vacatures te vinden zijn en er zijn leuke acties die je niet wil missen als sollicitant.

#vraagFiona

Weet je niet zo goed hoe het werkt? Solliciteren met Twitter. Ik zal er ook zijn om van 12 tot 12.30 uur vragen te beantwoorden over je zoektocht naar werk. Zoek daarvoor in de zoekbalk op de hashtag #vraagFiona of stel je vraag met een tweet in combinatie met deze hashtag.

Tip: Maak nu alvast een account aan en ga onderzoeken hoe het werkt. Zodat je 24 februari de discussie kunt volgen en geen vacature hoeft te missen.

#vraagfiona #jouwbaan

Volg hieronder het gesprek en log in om mee te doen! Ik zie je op Twitter! #vraagfiona

#vraagfiona

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *