Dé nummer 1 LinkedIn tip

Seo tips? Zoekwoorden? Weten hoe je profielfoto maximaal zichtbaar is? Hoe je contactpersonen naar Excel kunt exporteren? Dit zijn vaak zaken waar LinkedIn gebruikers als eerste naar zoeken en vragen als ze bezig zijn met het professionaliseren van een LinkedIn account. Gaaf natuurlijk en bovendien heel nuttig om dat te weten! Ik vertel je dit soort dingen dan ook graag tijdens de LinkedIn Personal Branding trainingen. Maar…

Eerst werken aan bewustzijn

Om LinkedIn echt goed te kunnen inzetten is er meer kennis nodig dan dat alleen. Vergelijk het maar eens met een flyer: Je kunt leren welke kleur het beste werkt, welk lettertype, welk tijdstip je deze het beste door de brievenbus moet gooien voor een grotere kans op actie.. Maar als je niet weet wat je erop moet zetten, of die inhoud klopt niet met dat wat je aanbiedt, dan zal je nooit resultaten boeken. Met LinkedIn werkt dit exact hetzelfde! Je moet eerst weten wat je nou eigenlijk gaat vertellen. En als jij jezelf niet goed kent, wat ga je dan precies op je profiel zetten? Wat maakt je profiel, je timeline, je ondertitel nou écht jij?

Welke vragen moet ik beantwoorden?

Wil je werken aan een goed LinkedIn profiel? De eerste vragen mogen dan zijn:

  • Wie ben ik? (bijv. persoonlijke eigenschappen, wat maakt me nou IK?)
  • Wat kan ik? (bijv. waar blink ik in uit?)
  • Wat wil ik? (bijv. waar word ik door gedreven, wat maakt me blij in m’n werk?)
  • Wat weet ik? (welke specifieke kennis bezit ik?)

Dat zijn je persoonlijke bouwstenen van een goed LinkedIn account. Verzamel per categorie een top 3.

Eerst zelfkennis, dan pas vertalen naar LinkedIn

Dan pas de tips, trucs en vertaalslag.

Je hebt nu een set van 4 x 3 ingrediënten om aan de slag te gaan. Die ingrediënten moeten in ieder geval door je profiel schemeren. Je hoeft ze er niet letterlijk op te zetten, mooier is om ze tussen de regels te kunnen lezen. Neem even het ingrediënt: Enthousiasme. Een enthousiast verhaal doet het dan natuurlijk beter dan iemand die zegt: Ik ben enthousiast.

Nadat je bepaald hebt wat je personal branding ingrediënten zullen zijn, maak je de vertaalslag naar LinkedIn.

  • Wie is mijn favoriete profielbezoeker? Praat met die persoon in je achterhoofd. Denk er daarnaast aan dat klanten, je moeder, collega’s ook meelezen, je profiel is openbaar en je visitekaartje naar iedereen.
  • Hoe ga ik bovenstaande ingrediënten vertalen naar LinkedIn? Welke woorden en beelden passen bij mij, mijn kennis en mijn persoonlijkheid. Een enthousiast persoon mag dus enthousiasme uitstralen in de foto en in de tekst. Etc.
  • Wat zijn de beste en slimme LinkedIn tips?

So. Now think about it. Dit is het plan: Neem je tijd. Denk eerst na over jezelf als je aan de slag gaat met LinkedIn. Mensen doen graag zaken met authentieke mensen met verstand van zaken. De nummer 1 LinkedIn tip is dus: zelfkennis! Dat lijkt me nou echt een mooie december activiteit. Zelfonderzoek. En deel aan de kersttafel je resultaten met je familie en vrienden. Mogen zij zeggen of het klopt. En kan jij in januari je profiel klaar maken voor 2018.

Don’t hide your magic ✨

Geen idee hoe je dit moet aanpakken? Je kunt met je afdeling, bedrijf of individueel een personal branding met LinkedIn training of coaching boeken. Voel je vrij contact op te nemen.