Je LinkedIn vorderingen meten met de social selling index (SSI) score

Je SSI score op LinkedIn, het perfecte middel om je LinkedIn inspanningen te meten (en vergelijken met collega’s).

Je SSI

SSI? Wat is dat? SSI staat voor social selling index en geeft simpelweg een score aan je LinkedIn activiteiten. Allereerst maar even de link waar je dit kunt opvragen.

Deze wordt dagelijks door LinkedIn bijgehouden en is eigenlijk onderdeel van het betaalde ‘sales navigator‘ pakket. Maar gratis is deze index ook al prima te gebruiken.

Je ziet dat deze onderverdeeld is in 4 pijlers:

  1. Establish your professional brand
  2. Find the right people
  3. Engage with insights
  4. Build relationships

De kenmerken van de betreffende pijlers vind je weer onder de linkjes, als je op de termen klikt.

Hoe te gebruiken?

Als 0 meting is de SSI score ideaal. Startpunt en kapstok van je LinkedIn activiteiten. De neiging is echter, zeker als je in sales werkt, dat cijfer zo hard mogelijk te willen laten oplopen. Toch adviseer ik je daar relaxed en met een korreltje zout mee om te gaan. Een cijfer is ook maar een cijfer, nietwaar? Ik heb persoonlijk liever dat je 1 briljante klant (of netwerkcontact) binnen haalt dan dat je enorm actief loopt te doen met kleiner resultaat. Wel mooi is het om op deze manier makkelijk in de gaten te houden hoe je bezig bent op LinkedIn en waar je eventueel wat meer werk zou kúnnen doen.

De SSI als indicator, als peilstok dus. Als reminder.

Wedstrijdje

Het is een uitstekend idee om SSI samen met je team te leren kennen met een onderlinge wedstrijd: Wie heeft de hoogste score binnen een bepaalde tijd? Het helpt je de focus op LinkedIn te krijgen en houden, zodat iedereen ook echt wat actiever aan de slag gaat. Breng het dagelijks in het overleg. Alles wat je aandacht geeft groeit immers. Het aanleren van een nieuwe gewoonte duurt zeker 30 dagen. Dus spreek dan ook een meetmoment na 30 dagen af. Maar.. Blijf onthouden dat de score niet alles zeggend is.

Kijk maar:

Doe je wat je deed, dan krijg je wat je kreeg. Probeer dus eens eens iets nieuws. Ik wens je veel succes en ik zie je natuurlijk graag op LinkedIn.

 

 

Fiona Kloosterman, eigenaar van PintaPeople, is personal branding expert en begeleidt individuen bij online en offline zichtbaarheidsvragen met persoonlijke coaching, LinkedIn trainingen en personal branding workshops. Haar motto: Als ze je niet kennen, kunnen ze ook niet voor je kiezen