Je LinkedIn vorderingen meten met de social selling index (SSI) score

Het moment waarop je een LinkedIn training volgt of waarop je besluit meer met LinkedIn te gaan doen vanaf vandaag is een briljant moment om even je SSI score op te vragen.

Je SSI

Allereerst maar even de link waar je dit kunt opvragen.

Deze wordt dagelijks door LinkedIn bijgehouden en is eigenlijk onderdeel van het betaalde ‘sales navigator‘ pakket.

Je ziet dat deze onderverdeeld is in 4 pijlers:

  1. Establish your professional brand
  2. Find the right people
  3. Engage with insights
  4. Build relationships

De kenmerken van de betreffende pijlers vind je weer onder de linkjes, als je op de termen klikt.

Hoe te gebruiken?

Als 0 meting is de SSI score ideaal. Startpunt en kapstok van je LinkedIn activiteiten. De neiging is echter, zeker als je in sales werkt, dat cijfer zo hard mogelijk te willen laten oplopen. Toch adviseer ik je daar relaxed en met een korreltje zout mee om te gaan. Een cijfer is ook maar een cijfer, nietwaar? Ik heb persoonlijk liever dat je 1 briljante klant (of netwerkcontact) binnen haalt dan dat je enorm actief loopt te doen met kleiner resultaat. Wel mooi is het om op deze manier makkelijk in de gaten te houden hoe je bezig bent op LinkedIn en waar je eventueel wat meer werk zou kúnnen doen.

De SSI als indicator, als peilstok dus. Als reminder.

Wedstrijdje

Het is een uitstekend idee om SSI samen met je team te leren kennen met een onderlinge wedstrijd: Wie heeft de hoogste score binnen een bepaalde tijd? Het helpt je de focus op LinkedIn te krijgen en houden, zodat iedereen ook echt wat actiever aan de slag gaat. Breng het dagelijks in het overleg. Alles wat je aandacht geeft groeit immers. Het aanleren van een nieuwe gewoonte duurt zeker 30 dagen. Dus spreek dan ook een meetmoment na 30 dagen af. Maar.. Blijf onthouden dat de score niet alles zeggend is.

Kijk maar:

Succes en ik zie je graag op LinkedIn!