5 personal branding tips om de zomer door te komen

Zomertijd is aangebroken, tijd voor jezelf en je familie. Voor zon, zee, natuur, rust en reflectie. Voor het jezelf geestelijk en lichamelijk opmaken voor de volgende helft van het jaar.  Daarom hierbij een aantal tips ter inspiratie.

Vijf personal branding tips om de zomer door te komen

 Je bucketlist. Ja hoor, daar is hij weer. Dat lijstje van dingen die je altijd nog wil doen, en maar niet aan toe komt. Stel jezelf de volgende vragen:

Wat zijn nou 3 dingen die je echt heel graag nog wil doen op zakelijk vlak? Voor jezelf beginnen? Een boek schrijven? Een opleiding volgen?

Waarom doe je het niet? Denk na over wat je tegenhoudt en maak een plannetje om die belemmeringen eens te onderzoeken. Wat houdt je tegen? Zijn je belemmeringen wel waar? Kan iemand je helpen? Kan je nu al een klein stapje naar je droom bewegen (bijvoorbeeld iets minder uren werken, in plaats van je baan opzeggen)?

En tot slot: deel je droom met anderen en luister. Uitspreken is de eerste stap op weg.

 Authentiek zijn verkoopt. Authenticiteit begint bij zelfkennis. Een inkopper. maar in de praktijk vaak erg lastig: Wie ben ik, met de focus op zakelijk? Je hebt nu mooi de tijd om eens rustig te reflecteren op de eerste helft van dit jaar. Er zijn vele zelfhulpboeken beschikbaar, neem er 1 of 2 mee op vakantie. Denk na over wat nou écht jouw ding is, waar je trots op bent, wat het grootste compliment is dat je kunt krijgen, waar je energie van krijgt en wat je top drie kwaliteiten en persoonlijke eigenschappen zijn. Bijvoorbeeld. Hoe zelfbewuster je bent, des te steviger je in je schoenen staat.

Hoe maak je verbinding met wie er toe doet? Deze vraag valt uit in twee delen: Maak je verbinding en hoe dan? En doe je dat met de juiste personen? Wat het beeld is wat ze van je zullen hebben? Want je successen voor je houden werkt niet. Met hard werken alleen kom je er echt niet. Noteer voor jezelf dat je dat een volgende keer eens gewoon vraagt. En eens bij de borrel af stapt op de mensen die ertoe doen. Kijk vervolgens ook even naar je online profielen. Zijn je successen en waar je van bent (tussen de regels) zichtbaar?

Hoe veranker je vernieuwing? De wereld verandert razendsnel. En ik spreek op wekelijkste basis mensen die al dan niet gedwongen een bedrijf moeten verlaten en zich realiseren dat de kennis en vaardigheden die ze bezitten niet van deze tijd meer zijn. Ik wil je hierbij dringend oproepen na te denken over vernieuwing in je vak. Ja ook jij, die hoog en droog ergens zit en de urgentie niet voelt! Hoe haal jij kennis en inzichten van buiten? Googel in ieder geval regelmatig op termen binnen je vak met ‘toekomst’ of ‘future’ of ‘trends’. En volg vakgerelateerde seminars en cursussen, ook al betaalt de baas niet mee. Organiseer ronde tafels over de grenzen van je bedrijf heen en bezoek ze.

Maak een plan. Nagedacht over bovenstaande dingen? Maak het dan ook concreet. Wat ga je wanneer en met wie doen om te bereiken wat je wil bereiken? Zo simpel is het eigenlijk. Actie. Je hoeft het einddoel niet geheel concreet te hebben om toch dingen te ondernemen op weg naar je dromen. Bijvoorbeeld door eens wat dingen te proberen en kijken hoe het landt, of wat netwerkgesprekken in te plannen. Elke stap op weg zorgt weer voor nieuwe inzichten namelijk. Experimentjes met jezelf geven je inzichten die je weer kunt gebruiken. In actie komen en blijven is nieuw, soms pijnlijk en eng maar altijd waardevol en belangrijk om te komen waar je naartoe wil.

Wat wil jij, als je op 31 december met champagne proost, bereikt hebben en hoe ga je daar komen? Ik wens je heel veel rust en reflectie en voor de 2e helft van het jaar veel succes en kansen toe!

 Fiona Kloosterman is personal branding strateeg en auteur van oa ‘Een baan vinden met social media in 90 minuten’ en ‘Het social media handboek voor coaches’.

Personal branding coaching en training – Loopbaancoaching en outplacement – Lezingen en Workshops

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Personal branding Denk voordat je in gesprek gaat met je netwerk goed na over welke indruk jij wilt achterlaten. En probeer jezelf te onderscheiden van anderen. Kortom personal branding. Meer weten over personal branding? […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *