Maskers

Fiona vertelt in een serie heel persoonlijke blogs ook over haar eigen proces en bewustzijnsontwikkeling (in het kader van haar opleiding tot lichaamsgericht psychotherapeut). Vandaag praat ze openhartig over haar maskers.

De muur

Ik heb een stevig stuk in mij, ik noem dat mijn muur
Als mensen die tegenkomen zeggen ze: Goh wat is die Fiona sterk. Ze weet veel, succesvol. Of hard. Of zakelijk. Als je mijn muur ontmoet, afhankelijk van je eigen achtergrond is dat bijv professioneel, stoer, gaaf pijnlijk of afstotelijk hard.

De zee

Ik heb een pijnstuk in mij, ik noem het mijn zee
Als mensen die tegenkomen zeggen ze:
Goh wat stelt Fiona zich kwetsbaar op. Mooi. Of: Is ze verdrietig? Gaat het wel goed met haar? Of: Zou je dat nou wel doen, zo openhartig zijn? Als je mijn zee ontmoet, afhankelijk van je eigen achtergrond is dat bijv diepgang, mooi, kwetsbaar of eng. Of je wil me te hulp schieten.

De appelboom

Ik heb een bloeiend stuk in mij, ik noem het mijn appelboom 
Als mensen die tegenkomen zeggen ze: Goh wat is Fiona stralend, blij, vrij, vrolijk, vruchtbaar. Ze manifesteert waar je bij staat. Als je mijn appelboom ontmoet, afhankelijk van je eigen achtergrond is dat bijv feest, vreugde, heerlijk, sappig, kijk haar-nou-uitbundig-zijn-doe-normaal-joh. Of je wordt jaloers. Of je hebt zin om het leven te vieren.

En ik ben het alle 3. De boom kan niet zonder water. En niet zonder bescherming. Natuurlijk zijn het niet echt 3 aparte delen, ze vloeien in elkaar over. Het zijn zeg maar de hoofd ingrediënten van de Fiona soep. Heerlijk soepie, overigens 😍😜

Onze ontmoeting is interessant

Afhankelijk van het moment, onze maskers en onze thema’s ontmoeten we elkaar. En raken we elkaar. Stoten we af of trekken we aan. Je ziet wat je wil zien. Je hoort wat je wil horen. Jouw perceptie van mij. En vv. Afhankelijk van onze eerste levensjaren vooral.

Denk daar maar eens aan bij het eerstvolgende akkefietje met die ene collega. Welk stuk in mij wordt nu geraakt door welk (vermeend) stuk in de ander?

Fiona Kloosterman (sinds 2008 eigenaar van PintaPeople) is expert persoonlijk leiderschap en begeleidt als trainer en coach mensen bij het daadwerkelijk nemen van leiding over leven en loopbaan.