Wie vraagt, wordt overgeslagen

Hij wist precies wat hij moest doen om aan klanten te komen. Hoe vaak, waar en hoe. Hij had boeken gelezen, YouTubes gekeken, tips gekregen. Hij wist het en toch deed hij het niet. Iets hield hem tegen. Elke keer als hij bijvoorbeeld iets wilde posten op een social media kanaal voelde hij zijn keel dicht knijpen en stelde hij het uit. Elke dag voelde hij opnieuw de druk. Presteren. Van alles en toch niets effectiefs doen. 

Zijn partner was de eerste die zei dat hij teveel hooi op zijn vork nam. “Neem nou gewoon eens een keer vrij”.. Hij sliep slecht, voelde elke dag weer opnieuw de druk.

Samen keken we in een gesprek naar zijn acties. Naar doel en doelgroep. We gingen achter de pc zitten. Terug naar de basis. Wat wilde je ook alweer? Een experimentje doen, we keken naar zijn social media profielen, website, the usual. We maakten wat afspraken over activiteiten tussen dit gesprek en het volgende en hij kwam ze niet na. Natuurlijk niet… Die keel heh, die keel… En die schouders. 

Dat vroeg om verdieping. De keer erop liepen we door de duinen, in een prachtig gesprek wat terugvoerde naar zijn jeugd. Herinneringen. We diepten op wat lang sluimerde. O ja.. “Wie vraagt wordt overgeslagen”. 
De angel. Vast in zijn geschiedenis. Het lichaam sprak. Dat besef maakte de weg vrij naar een gezonde beweging. Er was niks meer wat hem tegen hield. Vrijheid. 

Fiona Kloosterman is eigenaar van PintaPeople en expert in persoonlijk leiderschap en personal branding. 15 jaar geleden begon ze als loopbaancoach en social media juf en schreef 4 boeken over deze onderwerpen. Omdat tips maar een beperkte houdbaar hebben, verdiepte haar werk na een gedegen opleiding zich steeds meer naar leiderschap en gedragsbeïnvloeding en begeleidt ze ook mensen die leiding in leven en loopbaan willen nemen.