Groot worden door authentiek te blijven

 

Ken je dat gevoel van opwinding in jezelf, dat er iets bubbelt en bruist in jou dat je wilt delen met de wereld? Iets waarmee je een bijdrage levert aan een mooiere en gelukkiger wereld? Ik zal het maar eerlijk bekennen, ik loop al tijden met dat gevoel rond. Maar daarnaast was er ook een gevoel van frustratie omdat ik mijn boodschap minder voor het voetlicht kon brengen dan ik wilde. Mijn blik was zo op de toekomst gericht dat ik vergat te kijken naar wat ik op kleine schaal in beweging weet te zetten. Afgelopen tijd vielen er enkele kwartjes op hun plek die leidden tot mooie inzichten en die ik graag met je wil delen.

Door: Heleen Hoppesteyn, Hartewensen (met illustratie van Pascale Guillou)

Hoe het begon

Twee jaar geleden heb ik mijn trainings- en coachingsbureau Hartewensen opgericht vanuit fulltime moederschap. Ik schreef er eerder al over. Gegrepen als ik ben door de deugdenmethodiek maakte ik het mijn missie anderen hierover te vertellen en hen de toepassing en het effect ervan te laten ervaren. En eerlijk is eerlijk, ik mocht vanaf het begin niet klagen. Er meldden zich met regelmaat deelnemers aan voor mijn cursussen en ik ging er veel over schrijven op diverse sociale media en op mijn eigen blog. Op individueel niveau gebeurden er prachtige dingen bij cursisten en regelmatig overviel mij tijdens de trainingsdagen een groots gevoel van dankbaarheid dit werk te doen.

Ambitieus

Klinkt mooi, toch? En dat is het ook, daar wil ik geen enkele afbreuk aan doen. Maar tegelijkertijd was er altijd een knagend gevoel van ‘Ik wil meer’. Ik wil meer mensen bereiken, meer resultaten boeken, meer in beweging zetten… En eerlijk gezegd verbaasde ik mezelf met die gedachten. Ik zou, tot voor kort, mezelf nooit omschreven hebben als een ambitieuze vrouw, maar ik blijk het wel degelijk te zijn! Met mijn werk wil ik de wereld mooier, gelukkiger, vreedzamer en harmonieuzer maken, door op individueel niveau bewustwording tot stand te brengen van waaruit iemands potentieel volledig tot bloei kan komen. Want als jij verbinding kunt maken met jouw potentieel, kan het niet anders dan dat er meer verbondenheid ontstaat met de mensen om je heen en de wereld waarin je leeft.

Frustratie

Een tijdlang liep ik vast in frustratie. ‘Wat moet ik anders doen om meer voet aan de grond te krijgen?’ is een vraag die ik mezelf regelmatig gesteld heb. Ik ging te rade bij allerlei specialisten op het gebied van sociale media, marketing en communicatie. Probeerde van alles uit op diverse sociale media en voelde mijn frustratie alleen maar groter worden. Want er veranderde niet wezenlijk iets anders. Er dienden zich niet opeens meer klanten aan, mijn omzet nam niet met sprongen toe.

Terug naar de basis

‘Basta, klaar’ dacht ik op een gegeven moment. ‘Het is tijd om weer eens bij jezelf te rade te gaan, Heleen’ realiseerde ik mij. Wat, van al die adviezen en tips, wil ik meenemen en wat besluit ik achter mij te laten? En de allerbelangrijkste vragen die ik mij daarbij stelde waren: ‘Waar ben ik goed in?’ en ‘Wat heb ik al?’ De antwoorden dienden zich eigenlijk vanzelf aan. Zoals dat ik goed ben in schrijven, dat ik anderen kan inspireren met mijn enthousiasme, dat ik creatief ben in mijn werk door nieuwe producten als Afvallen met Deugden en mijn verbindingskaarten te creëren en dat ik over een enorm portie doorzettingsvermogen beschik om mijn dromen werkelijkheid te laten worden. ‘Oké, als ik dat weet, wat kan ik daarmee dan in mijn werk?’ was de volgende vraag die ik mijzelf stelde. En ook hierop was het antwoord weer snel gevonden: het helpt mij om focus te creëren in mijn werk. Dit is waar ik mijn aandacht naar wil laten uit gaan, naar het begeleiden van vrouwen met overgewicht en het verspreiden van mijn verbindingskaarten. Daarmee werd in een klap voor mij ook veel duidelijker hoe ik wil omgaan met sociale media. Door mijn berichtgeving op sociale media voornamelijk op deze twee thema’s te richten. Want dat is toch immers wat ik wil, dat men bij mijn naam automatisch gaat denken aan afvallen, bewustwording en verbinding? Terwijl ik dit schrijf, moet ik eigenlijk grinniken om de eenvoud ervan en de worsteling die ik de afgelopen tijd heb doorgemaakt.

Innerlijke mentor

Ik realiseer mij echter ook hoe noodzakelijk die worsteling is geweest om tot dit punt te komen. Ik las vandaag een zin in het boek ‘Playing Big’ van Tara Mohr, waarbij ik een enorm gevoel van herkenning had en die voor mij precies verwoordt waarmee ik de afgelopen tijd bezig ben geweest: ‘Vrouwen krijgen keer op keer te horen dat ze externe hulpbronnen moeten aanboren om hun carrière verder te helpen, maar ze worden lang niet zo vaak aangemoedigd zich op hun eigen instincten te verlaten en in zichzelf op zoek te gaan naar antwoorden op hun vragen.’ (pag. 84)

Uitnodiging

Bij deze mijn uitnodiging aan jullie om in jezelf op zoek te gaan naar jouw antwoorden. Antwoorden bij de vragen die passen bij de unieke persoon die jij bent, met jouw unieke boodschap voor deze wereld. En daarbij doe ik dan direct de uitnodiging om jouw boodschap voor de wereld hier en nu met ons te delen! Geef jezelf een podium voor jouw dromen, wensen en verlangens. Groot worden door authentiek te blijven. Ik zou het geweldig vinden die te mogen horen!

Heleen Hoppesteyn-Uithoven

Wie is Heleen?

Vanuit mijn eigen bureau Hartewensen werk ik als trainer en coach rondom een door mijzelf ontwikkelde methode om af te vallen: Afvallen met Deugden. Een (online) programma over houden van jezelf en dromen waarmaken waardoor goed voor jezelf zorgen veel makkelijker wordt.

Ik geniet er enorm van als deelnemers aan mijn programma’s hun mogelijkheden en kracht (verder) ontdekken en ontwikkelen en daarbij bewust de keuze maken veel liefdevoller met zichzelf om te gaan. Dat is waar ik me voor inzet en wat mij continu uitnodigt tot het verder ontwikkelen van mezelf.

www.afvallenmetdeugden.nl

3 antwoorden
 1. Petra Feddema
  Petra Feddema zegt:

  Hallo Heleen, wat een prachtige blog heb je geschreven! Denk voor velen heel herkenbaar, voor mijzelf in ieder geval wel. Zit middenin de opstartfase van mijn eigen bedrijf, heb een duidelijke visie, maar moet nog veel meer op zoek gaan naar het antwoord in mezelf om uit te vinden hoe ik mijn volgende stappen ga zetten: visie hebben is prachtig, maar ik wel ook geld mee gaan verdienen! Fijn om jouw succes te lezen, dat geeft mij nog weer meer vertrouwen om er vol voor te gaan! Hartelijke groet, Petra Feddema

  Beantwoorden
 2. Heleen Hoppesteyn
  Heleen Hoppesteyn zegt:

  Hallo Petra, bedankt voor je hartelijke reactie! En wat fijn om te lezen dat mijn blog voor jou een aanmoediging is om op zoek te gaan naar de antwoorden in jezelf. Heel veel succes met het verder opstarten van je bedrijf! Ga ervoor, want zo te lezen heb jij ook echt iets dat je wilt delen met anderen. Gaaf, ik ben benieuwd en ga je opzoeken op LinkedIn. Hartelijke groet, Heleen

  Beantwoorden

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] the 4th illustration about the personal branding adventure of Heleen on social media. Read her blog here and learn more about personal branding thanks to expert Fiona […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *