Hoe staat jouw (werk)leven ervoor? Doe een nulmeting met dit wheel of life

Besloten aan de slag met jezelf en je carrière en eens meten hoe de zaken ervoor staan? De eerste stap in personal branding is zelfreflectie: Wie ben je, wat kan je en wat wil je? Des te beter jij jezelf kent, des te makkelijker kan je jezelf straks profileren. Met dit levenswiel ga je alvast praktisch met jezelf aan de slag. Geef de onderdelen van je leven om te beginnen maar gewoon eens een cijfer. 

Hoe meer je van jezelf weet, des te beter je in staat bent jezelf te branden.

Wat kan je doen?

  • Print onderstaande wheel of life uit
  • Pak een pen. Maak ’taartpunten’ per onderdeel. Zet een streep bij het cijfer wat je elk onderdeel op dit moment toedicht. Welk cijfer geef je elk onderdeel als je het op dit moment zou beoordelen?
  • Pak een andere kleur potlood of pen: Zet een streep bij het cijfer wat je graag per onderdeel zou willen bereiken? Wel realistisch en denk ook na over hoe ze elkaar beïnvloeden. Een hoger wenscijfer op het een kan betekenen dat een ander lager wordt.
  • Hoe ga je zorgen dat je dat gewenste cijfer haalt? Wat heb je nodig? Welke stappen wil je zetten? Wie wil je spreken? Wat wil je doen? Zet minimaal 2 concrete actiepunten voor jezelf naast de betreffende taartpunt.
  • Voor welke datum je wat bereikt wil hebben?
  • Betrek je omgeving. Wie kan je helpen? Wat kan je helpen? Wie kan mee helpen zorgen dat je doelen haalt?

Rest aan de slag te gaan. Kleine of grote activiteiten, ze zijn allemaal goed. Als je maar bezig bent. Want energie genereert energie. En netwerken en praten brengt je op nieuwe ideeën, zo ook alle acties die je doet. Succes op je pad!

Hulp, advies of reflectie hierbij nodig? Een loopbaancoach? Neem contact op voor een offerte of kop koffie.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *