Tips voor een goede profielfoto op social media

Ben je op zoek naar een baan of bezig met social selling? Een paar korte tips die gaan over je profielfoto. Ik zeg altijd: Als je maar 1 pot geld te besteden had en je mocht kiezen tussen coaching en een foto: Kies een foto! Beeld is allesbepalend online.

Tips voor een goede profielfoto

  • Gewoon een neutrale foto waar je gezicht goed zichtbaar op is, is nog steeds het meest gangbare en wordt goed beoordeeld.
  • Zoek je een baan? Recruiters selecteren mensen die er betrouwbaar en enthousiast uit zien. Zorg dat je daaraan voldoet dus!
  • Wees de beste versie van jezelf. Denk na over wie je eigenlijk zakelijk bent, waar je voor staat en hoe je er op je beste werkdag uit ziet: Op je profielfoto laat je de beste versie van jezelf zien. In jouw specifieke zakelijke omgeving eventueel. Ben je bergbeklimmer, dan mag je dus best aan een berg hangen. Ben je automonteur, dan mag je ook bij een auto staan. Maar ben je Administrateur, doe het dan niet.
  • Dus geen kind op schoot, geen wijntje, geen foto op de Eifeltoren en geen trouwfoto.. We zijn in een zakelijke omgeving!

Technische profielfoto tips

Gebruik Photofeeler om je foto te testen op likeable, competent en influential. Je Photofeeler resultaten mag je overigens altijd met me delen en bespreken. Leuk.

Lees meer op: Emotie bepaalt de kracht van de foto, door fotografe en samenwerkingspartner Yvette Wolterinck.

Heel veel succes!

 

 Fiona Kloosterman is personal branding strateeg en auteur van oa ‘Een baan vinden met social media in 90 minuten’ en ‘Het social media handboek voor coaches’.

Personal branding coaching en training – Loopbaancoaching en outplacement – Lezingen en Workshops

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *