Wat die irritante collega je kan leren

Je kent haar wel. Ze komt altijd te laat, haalt nooit voor collega’s koffie, steekt nooit eens een hand uit als er wat gedaan moet worden. Echt een lapswans. Of die irritante eikel van een directeur. Zo dominant als maar zijn kan. Groet nooit op de gang. Gaat er altijd met de eer vandoor. Wil altijd zijn gelijk hebben. Grrr.

Heb jij ‘ze’ ook binnen jouw organisatie? Die collega’s waar je je aan stoort? Of misschien privé? Je partner, je ouders.. Gedrag van anderen kan ons behoorlijk beïnvloeden.

Zomaar een greep uit de uitspraken van mijn klanten:

• Mijn baas is een dominante l*l

• Mijn vrouw praat niet met me

• Mijn secretaresse is altijd te laat met aanleveren

• Mijn klanten eisen dag en nacht aandacht

• Alle *vul ras of ander kenmerk in* sollicitanten zijn *vul eigenschap in*!

• Ik vind het stom dat ik naar een andere vestiging moet verhuizen van mijn werkgever

Je wil het wellicht niet horen en ik hoor je in gedachten zeggen dat ‘die baas echt heel dominant is, je collega’s vinden het ook allemaal’, maar geloof me: Het zegt ook wat over jou. We doen het trouwens allemaal massaal, op basis van onze ervaringen uit het verleden. Dat we dingen bij een ander neerleggen waar we zelf nog iets te leren hebben. Je kan het ons ook niet kwalijk nemen, het zijn gewoon aangelegde ‘looppaden’ in ons brein die we herhalen. Als je gebeten bent door een hond, bekijk je immers volgende hond op je pad met meer wantrouwen.

Wat is jouw rol eigenlijk?

Leg je er vooral niet bij neer. Je kunt er echt wat aan doen. Er zijn om te beginnen altijd simpelweg drie opties: Change it (veranderen), love it (houden), or leave it (vertrekken), waarbij love niet hetzelfde is als je er moedeloos en woordenloos bij neerleggen. Nee. Love it!

Change it. Wat kun jij doen? Om deze situaties te kunnen veranderen is het belangrijk te herkennen en erkennen wat je eigen rol hierin is. Want (meestal onbewust) zeggen ze ook veel over je eigen tekortkomingen, dat waar je zelf nog iets in te leren hebt.  

  • Mijn baas is een dominante l*l wordt dan bijvoorbeeld-> Ik kan mijn grenzen niet goed aangeven en bewaken
  • LinkedIn werkt echt niet hoor! -> Ik begrijp niet goed hoe ik LinkedIn in kan zetten
  • Mijn vrouw praat niet met me -> Geef ik haar wel echt genoeg de ruimte
  • Mijn secretaresse is altijd te laat met aanleveren -> Heb ik wel het belang van op tijd kunnen duidelijk maken
  • Mijn klanten eisen dag en nacht aandacht -> En geef jij daar gewoon aan toe dan?
  • Alle *vul ras of ander kenmerk in* sollicitanten zijn *vul eigenschap in*!-> Als jij iemand aan ziet komen lopen, denk je dan al: o jee daar gaan we weer? Nog voordat er contact is?
  • Ik vind het stom dat ik naar een andere vestiging moet verhuizen van mijn werkgever -> En wat wil jij eigenlijk? Heb je dat überhaupt wel kenbaar gemaakt?

Ga deze zomer in je luie stoel nou eens heel eerlijk naar jezelf na wie of wat je irriteert en wat je eigen aandeel daar in is.

Wat stoort je?

Wat is het effect van dat gedrag op jou?

Hoe zou je je willen kunnen gedragen in die ontmoeting?

Dus change it! Probeer bij thuiskomst bij de eerstvolgende ontmoeting eens voorzichtig te experimenteren met ander gedrag. Andere woorden. Andere houding. Andere energie. Adem een keer extra, rustig. Soms zijn het diepliggende patronen, maar er zijn ook echt praktische dingen waar je mee kunt experimenteren: Jouw kleine gedragsverandering kan dan groots effect creëren. En dat terwijl je je tot dan toe de hele tijd aan de ander hebt lopen storen! Zonde toch?! Ik moet denken aan een coachee van me die nogal zangerig sprak en haar schouders wat liet hangen. Door kortere krachtige zinnen te gebruiken en te letten op haar houding (meer rechtop te staan) kreeg ze binnen 2 weken opeens van alles gedaan.

(Hulp nodig om dit soort patronen te doorbreken? Na 1 september ben ik weer all yours. Nou ja.. niet dag en nacht ;))

Kan je daarna, als je alles geprobeerd hebt, altijd nog kiezen voor ‘Leave it’.

Succes!