Hoe Sander slim op 1 dag zo’n 10 meeloopstages regelde via Twitter

Op zoek naar een baan en bezig met Twitter? Ik krijg dagelijks heel wat vragen over de werking van Twitter bij het vinden van een baan. En af en toe wat gefrustreerde uitroepen van mensen die Twitter aan het ontdekken zijn. Daarom leek het me wijs eens een informele video te maken en jullie te laten zien hoe Sander Oord op de banendag #jouwbaan van Twitter het voor elkaar kreeg een aantal gave meeloopstages bij grote bedrijven te regelen. Op één dag…! Ik wil dat doen door zijn timeline nader te bekijken in onderstaande video. Want kijken, zoeken en profileren is een mooi begin, maar als dat niet voldoende werkt dan zijn netwerken én direct vragen stellen/oproepen zeer effectieve middelen. 

De valkuil van dit verhaal is dat er een kans is dat we nu allemaal massaal (klakkeloos) bedrijven gaan benaderen op Twitter. Ik denk echter niet dat dat zinvol is. De kernboodschap van dit verhaal is dat netwerken werkt en vragen stellen ook. De lessen die je van de activiteiten van Sander (die ik toelicht in onderstaande video) zou kunnen leren zijn:

 1. Zorg voor een goed profiel op LinkedIn en evt. een goede sollicitatiesite, video, vine oid
 2. Een kwinkslag doet het altijd goed: Sander gaf pannenkoeken en meeloopstages weg
 3. Plaats oproepen of vragen met zoekwoorden
 4. Beslis waar je wil werken
 5. Zoek personen of accounts op en benader ze. Met een persoonlijk bericht of tweet.
 6. Betrek anderen, helpers en retweeters
 7. Wees optimistisch en vier (en deel) je kleine en grote successen
 8. Bedank, bedank en bedank
 9. Deel je ervaringen

Hoe het met Sander is afgelopen lees je op zijn blog Soeq.

Heb je nog vragen over de werking van social media bij personal branding of het vinden van een baan? Je kunt mij uiteraard altijd inschakelen voor een adviesgesprek of training Twitter (of natuurlijk een van de andere sociale media)

Enjoy! Fiona

Fiona Stoop is auteur van ‘Een baan vinden met social media in 90 minuten’, ‘Twitter Werkt’ en ‘Het social media handboek voor coaches’. Zoek je meer info en tips over online personal branding, solliciteren en werk vinden met social media? Kijk dan even verder op deze site of vraag een adviesgesprek aan.

Incompany trainingen – open trainingen – adviesgesprekken personal branding en social media – loopbaanvraagstukken – outplacement

3 antwoorden
 1. vera
  vera zegt:

  Hoi Fiona,
  Wat goed dat je een overzichtsfilm hebt gemaakt, ik werd al nieuwsgierig naar Sander… Sander viel op tijdens twitterdag en dat is knap met zoveel tweets!
  Hij is zijn eigen “reclamecampagne” begonnen en deze was niet irritant maar leuk en verfrissend. Ik ga straks nog een keer het filmpje bekijken en dan ga ik eens een leuke “campagne” voor mijzelf bedenken, dat ben ik wel waard!
  Bedankt voor het delen Fiona en Sander.

  Beantwoorden
 2. vera
  vera zegt:

  Wat ontzettend leuk dat je alles in een overzicht hebt gegoten en vooral leerzaam! Bedankt voor het delen. Ook Sander bedankt je bent een geweldige inspiratiebron. Alles valt zo mooi samen, ik heb nog wat werk voor de boeg maar je hebt mij genoeg geprikkeld. Ik ga aan de slag er is werk aan de winkel.
  #VeraHagen #zoektbaan #Soest #assistent #projectondersteuner #parttimejob

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *