Op zoek naar een goed cv template?

Ben je aan het solliciteren en op zoek naar een goed cv template wat je in Word kunt downloaden en invullen? Wij zochten ook en bekeken daarvoor vele sites. Daarbij stuitten we op een briljante site met een paar honderd voorbeelden, gratis te downloaden in Word. Deze willen we je natuurlijk niet onthouden. 

Kijk hier even op de Hloom site en kies er één Word cv template die past bij jou. Nu alleen nog vullen!

Een paar tips:

 • Maak je cv niet te lang, uitgangspunt is twee A-4tjes. Probeer het niet op 1 A-4 te proppen, ik heb liever dat je goed weet te vertellen wat je bereikt hebt in een baan. Dat is goud waard.
 • Qua opmaak gaat mijn voorkeur uit naar fris/zakelijk met kleuren die passen bij jou maar (tenzij je vormgever bent en daarnaar solliciteert) niet teveel toeters en bellen. Recruiters vinden het irritant als ze naar informatie moeten zoeken en zijn geneigd het cv aan de kant te schuiven als ze het niet kunnen vinden of je tekst of beeld moeten interpreteren.
 • Of er een foto op moet? Alleen als je in het bezit bent van een zakelijke foto. Geen trouwfoto, geen afgeknipte honden/kinderen. Geen vakantiefoto. Geen spaghettibandjes. Geen selfies. Lijkt vanzelfsprekend maar het is het niet. Heb je geen zakelijke foto? Ga dan nu naar een profielfotograaf, want dit loont. Hoe meer ik me in dit vak verdiep, des te meer ik ervan doordrongen raak dat een goede foto haast het belangrijkste van de hele sollicitatie is. Ik werk daarvoor zelf samen met Yvette.
 • Lees dan dit Engelstalige onderzoek als je wil weten hoe recruiters (in 6 seconden slechts gemiddeld) naar je cv kijken. Die onderdelen moeten er dus uit springen.
 • Maak per sollicitatie weer een nieuw cv. Print de advertentie uit, omcirkel de belangrijkste woorden en laat die letterlijk terug komen in je brief en cv. Ben je bijvoorbeeld secretaresse en staat er in de advertentie management assistente? Denk dan niet: ‘Het is hetzelfde’.. Nee, laat het laatste woord terug komen. Dat vergemakkelijkt het lezen voor de recruiter en je ‘spiegelt‘ als het ware in woord.
 • In grote bedrijven wordt de eerste selectie door de computer gedaan en kan het dus zo zijn dat je binnen een paar minuten na je inzending een afwijzing in je mailbox hebt. Welkom bij de sollicitatie-robot! Maak de sollicitatie dus robot-proof, zorg onder andere dat de zoekwoorden uit de advertentie letterlijk in je sollicitatie staan. Niet alleen de functie-titel, maar ook bijvoorbeeld het gevraagde computer programma.
 • Zet ook een korte profielschets op je cv, ergens bovenaan: Daarin laat je weten wie je bent. Zorg voor een catchy, persoonlijk en duidelijk stukje informatie in een paar regels. Echt iets van jou gebruiken, jouw uitspraak of jouw mening over het vak. Niet teveel containerbegrippen!
 • Pas je sollicitatie aan op de vacature en vertel wat je bereikt hebt in je werkervaring in plaats van wat je gedaan hebt, helemaal als je solliciteert naar een commerciële of managementrol.
 • Verplaats je in de recruiter: Wat willen ze in je cv en brief lezen? Zorg dat je dat erin zet. Als je dat niet hebt, vertel dan hoe je dat gat weet te dichten en waarom jij toch de geschikte kandidaat bent. Als je het open laat weet je zeker dat je afgewezen wordt. Zorg dat je weet wat de recruiter wil en be all that!

Naast je cv; Creddle en Re.vu

 • Zoek je een cv template met je LinkedIn profiel als basis, neem dan even een kijkje op de site van Creddle
 • Voor een anders dan anders cv online (zou deze niet voor een sollicitatie gebruiken!) is het wel aardig re.vu eens te onderzoeken als extra personal branding kanaal

Heel veel succes!

 Fiona Kloosterman is personal branding strateeg en auteur van oa ‘Een baan vinden met social media in 90 minuten’ en ‘Het social media handboek voor coaches’.

Personal branding coaching en training – Loopbaancoaching en outplacement – Lezingen en Workshops

2 antwoorden
 1. Peter (Recruiter)
  Peter (Recruiter) zegt:

  Leuk artikel Fiona en handige tips! Het is inderdaad zo dat selectie tegenwoordig een stuk geavenceerder is dan een aantal jaar geleden. Dat de opmaak van je CV er echt toe doet, is ook geen geheim. Hiervoor kwam ik nog een goed alternatief tegen: http://www.cv-voorbeelden.nl. Deze CV-sjablonen zijn meer op de NL markt gericht en bieden snel meerwaarde als het gaat om een kant & klaar lay-out.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *