Een prachtige ontmoeting

Op weg naar m’n afspraak rijd ik op de fiets tussen de buien door, door het Haagse Bos. De zon schijnt een beetje waterig zo door de bomen heen, ik ben in een uitgerust en goed humeur, heb een muziekje in m’n oren en spot op een bankje een Afrikaans ogende slapende man.

Ik rijd er voorbij maar hij laat me niet los. Ik rem, keer om en besluit zonder hem wakker te willen maken mijn nood 5 euro biljet onder z’n pakje sigaretten vlak boven zijn hoofd te schuiven. Hij schrikt, wordt dus alsnog wakker, stuift overeind, pakt zijn pakje sigaretten met het biljet eronder en klemt het tegen zijn borst, denkende dat ik hem wilde beroven. Ik snap dat. Ik ga ervan uit dat hij niet in een makkelijke situatie verkeert dus ik houd m’n aarde en zeg heel rustig en vriendelijk dat ik wat geld onder z’n sigaretten gestopt heb voor hem. Hij kijkt me verward aan en ik vertaal het nog eens rustig in het Engels. Hij wordt langzaam wakker, ziet nu dat hij inderdaad ook geld vast heeft en hij vraagt:

WHY???

De vraag en zijn verbijstering raakt me, merk ik. Ik kijk hem aan, maak contact. “Well, just because I like to give it to you”. Ik doe mijn hand op mijn hart, wens hem vanuit m’n hart liefde en overvloed en laat de man verbijsterd achter. Op m’n fiets, op weg naar m’n afspraak.

Ook ik ben een beetje van m’n apropos, want ‘waar zijn we als maatschappij nou toch helemaal mee bezig’. Ik fiets verder, door de stad waar ik mensen met tassen vol kleding door de straat zie lopen. Het contrast kan niet groter. Ik was er bijna voorbij gefietst, zeg. Dan had ik deze prachtige korte ontmoeting niet gehad. Volgende keer krijgt ‘ie een hug.

Fiona Kloosterman, begeleidt als coach / trainer / therapeut mensen bij persoonlijk leiderschap & carrièrevragen. Van simpel en praktisch tot heel diepgaand met lichaamsgerichte, systemische en energetische interventies. Ze helpt je te weten wat je echt wil, waar je naar verlangt, begeleidt je bij moeilijke omstandigheden (conflict, gedoe, stress, achterliggende vraagstukken in je thuissituatie) en bij de praktische stappen in de richting van je verlangens.