Tinydag, de dag waarop alles kan

Zeg eens eerlijk?

Heb jij wel eens iets gedaan wat eigenlijk niet kon, niet mocht? Maar wat je op dat moment heel graag wilde doen? Gisteren heeft dat fenomeen voor mij een naam gekregen: de “Tinydag“. En sinds dien loopt het hier totaal uit de hand en laat het me niet meer los: Vanmorgen kreeg ik bij de post een spontane reep chocola (zie foto hierboven) van een aardige twitteraar die ik niet ken en elke keer als ik een hap neem denk ik: “Hop, kan mij het schelen.. Ik neem een Tiny-momentje!” En de lunch vandaag was geen lunch, het was Heks’nkaas met crackers. Hoppeta. Tiny-lunch! Sprak vervolgens iemand die niet zo’n zin had in het weekend vanwege de geplande activiteiten en stelde natuurlijk spontaan aan haar voor.. Vul maar in… de Tinydag. Ja. 

Ineke vertelt

De Tinydag, wat een bijzonder verhaal was dat van Ineke de Beer, manager Marketing en Communicatie bij Middin, gisteren. In een setting van allemaal vakgenoten, hoofden/managers van afdelingen Communicatie, vertelde ze hoe ze een groot deel haar jeugd had ervaren en doorgebracht. Ik zal in deze blog niet ingaan op de details maar neem maar van mij aan dat het een zware tijd voor haar moet zijn geweest, onder andere door de psychische ziekte van haar moeder: Tiny. Ontroerd luisterden wij naar haar verhaal en de manier waarop ze ermee om wist te gaan. Kracht, lef, positiviteit en de liefde voor haar moeder.

Waarna ze afsloot met de woorden: “En nu hebben wij hier thuis een Tinydag”. De dag waarop alles mag en kan.

Tinydag

Tinydag is dus voor haar 1 dag in het jaar die je mag inwisselen om een tikkie tegendraads gewoon lekker te doen waar je zelf zin in hebt. En je niet schuldig te voelen. Een gesprek afzeggen waar je echt geen zin in hebt nu. Een hele dag een boek lezen terwijl er een hele stapel was ligt of je eigenlijk zou moeten studeren. Dat soort dingen. Ineke’s Tinydag vormt een bron van inspiratie voor al die momenten waar je eigenlijk voor jezelf zou willen kiezen maar het vanwege de omstandigheden niet kan. Een Tiny-momentje als ultieme vorm van ME-time.

Doe je mee?

Laten we Tiny en het prachtige verhaal Ineke eren en af en toe gewoon eens voor onszelf kiezen. Doe eens gek. Omdat het kan. Of nou ja, eigenlijk kan het niet. Maar kan ons het schelen! Dus: Wat zou jij doen op Tinydag?

 

 

6 antwoorden
 1. susan sirag
  susan sirag zegt:

  Gewoon je hart volgen zoals ik vandaag ga doen, mooie Blog Fiona! en heuul herkenbaar (voor mij juist VANDAAG) vandaar dat ik m ook nu lees, en dus tegenkwam op LinkedIn, mijn oog viel er niet voor niets op dussssssssss

  Beantwoorden
 2. Anika
  Anika zegt:

  Anika- weekend. Vanaf donderdag ga ik met mijn broer een paar dagen naar Istanbul. Even geen moeder, echtgenoot, gezeur op het werk of hulp aan mijn moeder of zus. Gewoon me myself en mijn broer. Zin in.

  Beantwoorden
 3. Anja
  Anja zegt:

  Hoi Fiona,

  Na zware jaren heb ik voor mezelf gekozen. En uiteraard zijn er verplichtingen maar voor mij is het heel vaak ‘Tinydag’ omdat ik werk, hobby’s en relaties nu heb waar ik energie uithaal.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *