Deze leergang zorgt ervoor dat je nieuwe inzichten krijgt en op een andere manier gaat solliciteren zodat recruiters je kennen en voor je kiezen. Dat je zichtbaar bent en geholpen wordt door je netwerk (en jij hen) en uitgenodigd kan worden door recruiters. De kracht van deze cursus is dat je niet alleen social media tips krijgt, maar ook nadenkt over jezelf. Want een baan vinden met social media gaat uiteindelijk gewoon over jou.

Inhoud van de cursus

Deze cursus een baan vinden met social media is speciaal ontwikkeld voor beginners op social media maar kan ook door gevorderden worden gevolgd.

De cursus bestaat uit 6 modules, waar je stap voor stap wegwijs wordt gemaakt in die onderdelen van social media die je als sollicitant moet kennen.

Module 1: Over werk vinden met social media

In deze module zet je aarzeling overboord, leer je de 9 succesfactoren en maak je kennis met relevante onderzoeksresultaten

Module 2: Aan de slag met je voorbereiding

In deze module kies je koers, leer je goede vragen stellen en denk je na over jouw aantrekkelijke verhaal

Module 3: Introductie tot social media

In deze module leer je de belangrijkste social media sites kennen, doe je een online onderzoek naar jezelf en denk je na over hoe je kan beginnen op social media

Module 4: Starten met LinkedIn, Twitter en Facebook

In deze module ga je praktisch aan de slag met LinkedIn, Twitter en Facebook. Je maakt profielen aan, leert hoe je de profielen kunt invullen als sollicitant zodat je gevonden wordt door recruiters.

Module 5: Dagelijks werken met LinkedIn en Twitter

In deze module leer je wat je dagelijks op LinkedIn en Twitter kunt doen om je te profileren en te netwerken naar een nieuwe baan.

Module 6: Stay on track

In deze module leer je de overige social media kanalen en handige apps en tools kennen. Je krijgt handvatten bij prangende vastloop-vragen met ‘Eerste hulp bij online solliciteren’ en leert veilig social media in te zetten. Tot slot maak je afspraken met jezelf.

Aan het eind van de cursus

 

 • Heb je zin in werken met social media!
 • Ben je meer over jezelf te weten gekomen
 • Heb je geoefend met het stellen van goede vragen
 • Weet je hoe recruiters kijken en zoeken
 • Heb je geoefend met jouw aantrekkelijke en persoonlijke verhaal
 • Weet je welke kanalen het meeste succes hebben als sollicitant
 • Weet je hoe je gericht moet zoeken naar kansen en heb je dat ook toegepast
 • Ken je de belangrijkste theorie van werken met LinkedIn, Twitter en Facebook als sollicitant
 • Heb je geoefend in de praktijk op LinkedIn en Twitter
 • Heb je kennis gemaakt met Pinterest, Youtube, Slideshare en Prezi, de sollicitatiesite, About.me en handige apps
 • En weet je waar de vacatures te vinden zijn

Over de trainer

Fiona Stoop, personal branding strateeg Fiona Stoop Kloosterman is personal branding strateeg en helpt met een team professionals mensen bij online en offline profilering en bedrijven bij mobiliteitsvragen en online profileringsvragen. Zowel praktisch met oa social media en arbeidsmarkt kennis, als bij het overwinnen van angst, overkomen van belemmeringen, maken van keuzes, het doorgronden van je authenticiteit (wie ben je, wat kan je, wat wil je?) én natuurlijk een goede profielfoto en styling.

Investering

Deze online cursus kost je nu slechts € 49,- inclusief btw. Echt de moeite waard!
Klik hier om het programma te bekijken of mee te doen met het programma ‘Een baan vinden met social media’.