“..Waar ik over 5 jaar wil staan? Geen idee!”

Alhoewel velen van ons mooie ambities hebben ten aanzien van werk, is het merendeel van de mensen langer bezig met het nadenken over de jaarlijkse vakantiebestemming dan over de eigen carrière. Gemiste kans! Hoe beter je jezelf leert kennen, des te meer authentiek gedrag je kunt laten zien, des te meer plakkracht. En hoe beter je jezelf leert kennen, des te makkelijker je je (carrière)keuzes kunt maken. Wij helpen je je gedachten vorm te geven en richting te vinden.

Voor iedereen

PintaPeople hanteert een eenvoudige, succesvolle methodiek om je richting in werk te geven en zichtbaar te laten zijn op een manier die bij jou en je specifieke situatie past. Voor alle niveaus en posities van toepassing.

Vier veelvoorkomende smaken

1. Loopbaancoaching

Kies loopbaancoaching als je nog niet goed weet wat je wil in werk/ondernemerschap. Loopbaancoaching bestaat uit 6 reflectieve gesprekken bij een van de steengoede aangesloten loopbaancoaches (nu nog omgeving Den Haag, Utrecht, Amsterdam en Breda). Je behandelt de thema’s wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik. Coaching richt zich dus met name op de eerste fase van een traject naar werk of ondernemerschap: ontdekken. Want des te beter jij jezelf kent, des te makkelijker kun je jezelf onderscheidend profileren. Wat WIL je? Wie BEN je als werknemer? Waar ben je trots op? Waar krijg je energie van? Waar ben je razend goed in? Wat maakt je uniek?

2. Personal branding traject

Bij een personal branding traject weet je al wat je wil gaan doen (als ondernemer of in loondienst) maar heb je vooral hulp nodig bij hoe je dat gaat bereiken. Je wordt je in de basis begeleid door Fiona, eigenaar PintaPeople. Dit traject bestaat ook uit 6 gesprekken, waarin je na inventarisatie van jezelf (wie gaan we eigenlijk ‘branden’) overgaat tot het maken van je verhaal en het profileren, netwerken en verkopen. Het maken van een profiel, cv of blog, het dagelijks netwerken, bloggen of social media gebruik en het aanbrengen van een structuur in je online activiteiten vallen er ook onder. Ieder mens heeft daarin z’n eigen invalshoek, doelgroep en activiteiten. De ene blogt, de ander niet. We bespreken en behandelen die onderdelen die bij jou en je doel passen.

Dit traject wordt vaak gekozen door ondernemers of door mensen die op zoek zijn naar een baan en wat handvatten nodig hebben. Een leuk, kort maar volledig en motiverend traject!

Inclusief styling, profielfoto en video.

Het traject ziet er gemiddeld als volgt uit:

 • Gesprek 1: Ik wil (inventarisatie energiegevers)
 • Gesprek 2: Ik kan (inventarisatie competenties)
 • Gesprek 3: Ik ben (inventarisatie eigenschappen)
 • Gesprek 4: Je verhaal maken (Your vibe attracks your tribe)
 • Gesprek 5: Wat vertel ik online 1 / solliciteren
 • Gesprek 6: Wat vertel ik online 2 / solliciteren

3. Kortdurend outplacement traject

Een kortdurend outplacementtraject gaat weer een stapje verder en bestaat uit 9 gesprekken. Je krijgt hier iets langer de tijd om jezelf te inventariseren, we nemen wat meer de tijd voor belemmeringen en omgevingsfactoren en er wordt ook meer tijd besteed aan hoe je jezelf kunt profileren, netwerken en verkopen.

Dit traject wordt vooral gekozen door medewerkers die vanwege ontslag hun werkgever moeten verlaten, al wel een beeld hebben van de volgende stap en niet een uitgebreid outplacementtraject willen aangaan.

Inclusief styling, profielfoto en video.

Het traject ziet er gemiddeld als volgt uit:

 • Gesprek 1: Wandelcoaching, het verlies van je baan, kiezen voor een nieuwe weg en op verhaal komen
 • Gesprek 2: Ik wil (inventarisatie energiegevers)
 • Gesprek 3: Ik kan (inventarisatie competenties)
 • Gesprek 4: Ik ben (inventarisatie eigenschappen)
 • Gesprek 5: Belemmeringen en hulpbronnen omgeving
 • Gesprek 6: Je verhaal maken (Your vibe attracks your tribe)
 • Gesprek 7: Wat vertel ik online 1 / solliciteren
 • Gesprek 8: Wat vertel ik online 2 / solliciteren
 • Gesprek 9: Wat vertel ik online 3 / solliciteren

4. Volledig outplacementtraject

Een volwaardig traject waar je eerst met een loopbaancoach onderzoekt wat je wil en daarna bij de personal branding coach aan de slag gaat met het halen van je doelen. 12 gesprekken en 6 tussentijdse contactmomenten. Volledige uitgebreide begeleiding.

Geen baangarantie.

Bij PintaPeople ben jij de leider van dit traject en voert de regie. Wij reflecteren met je en geven je tools, gereedschap en kennis om het mogelijk te maken.

Groepen en reorganisaties

We begeleiden in teamverband ook groepen mensen in reorganisaties bij vragen rondom de nieuwe wegen in solliciteren, zowel door training als door coaching/outplacement. Onze bewuste keuze is het de mensen zo persoonlijk mogelijk te helpen bij hun en dat is terug te zien in ons aanbod. Zo kiezen we in veel gevallen liever voor coaching dan voor bulk-trainingen in outplacement situaties. Slechts in het laatste deel van het traject (het nieuwe solliciteren, social media, personal branding, sollicitatievaardigheden, styling etc) gaan we over op werken in groepen. Dat doen we bewust, in het kader van veiligheid en rouwverwerking. Het kernteam van een outplacementproject bestaat uit Susanna Reuhl, Masja van Loon, Yvette Wolterinck, Cynthia Kloosterman en Fiona Stoop. Dit team kan worden uitgebreid met een 2e schil goede coaches en trainers naar gelang de vraag.

Locatie

De uitvalsbasis van PintaPeople is Den Haag, met aangesloten coaches in de Randstad. Trainingen en lezingen vinden door heel Nederland en België plaats.