Je wordt herplaatser; leuke blog van #marthaschrijft

Een oproep om mee te doen aan “Bloggers & Vloggers”, daarop gretig reageren en tot mijn vreugde geselecteerd worden. Bloggen en vloggen voor je persoonlijke profilering en branding als professional en werkzoekende. Voordat doel blikte ik terug op de periode waarin ik werkzoekende werd. Reflectie! Wat is mijn rode draad en wat zegt het over mij? Mijn rode draad: #marthaschrijft, #marthadanst, #marthageniet. Ik neem je mee……

Schrijft, danst en geniet

Dé mededeling: je wordt herplaatser. Kort voorafgaand aan vijfentwintig jaar “getrouwd” zijn met dezelfde werkgever. Dat gevierd wordt met een heel persoonlijk jubileumfeestje. Als jonge twintiger begonnen en de jaren zijn werkelijk voorbij gevlogen, half november 2015 is het zover. De weken daarvoor ziet het er plotsklaps heel anders uit. Op de bewuste dag, de eerste van de maand, haalt mijn teammanager mij op. Ik zie het aan zijn blik, mijn kwartje valt. Een onheilspellend bericht.

Het eerdere bericht, drie jaar geleden, dat mijn functie niet meer tot de “corebusiness” van de afdeling gaat horen, wordt waarheid. De afgelopen jaren heb ik me er niet door laten leiden en niet laten afleiden. Er viel nog veel te doen, resultaat te behalen en ik kon mezelf nog voldoende ontwikkelen. Ik zou er pas wat mee gaan doen, als het moment daar was.

Schrijft – Communicatiemedewerker | Tekstschrijver

Laborant of etaleuse wilde ik worden, maar zag daar vroegtijdig de praktische bezwaren van in. Wel wist ik vastbesloten dat ik op kantoor wilde werken. Daar voelde ik me ook thuis. Nu ik in een loopbaantraject terug kijk, zie ik dat schrijven als een rode draad in mijn verhaal terugkeert. De eerste haperende woorden, roos en boom, als eersteklasser staan me nog heel helder bij. Poëzie-albums van vriendinnen en vakantiedagboeken tijdens de basisschool, geklieder in mijn kale Ryam schoolagenda en het schrijven in dagboeken op de middelbare school. Optekenen van de sfeer en de ervaringen. Analoge snapshots en microblogs. Want social media bestonden nog niet. Ik liet inderdaad ook anderen meeschrijven. Verbinden en co-creëren zat er blijkbaar al vroeg in.

Later. Het schrijvende deel van mijn werk als Project Support breidt zich langzamerhand uit. Tot mijn grote genoegen ga ik als lid van de werkgroep communicatie door naar de programma ondersteuning van een groot, meerjarig verandertraject. “Doe jij dat maar” is zo ongeveer mijn opdracht. Hier ontstaat de wortel van mijn huidige passie voor schrijven. Het doen en het meedenken!

De ontwikkeling in het werkgebied breidt zich uit. Communicatie vanuit het programma, daarnaast interne communicatie vanuit de staf ITC en communicatie vanuit de afdeling opzetten. Zelfstandig en samen schrijven, redigeren en aanzetten tot schrijven. Aanjagen van het sociale intranet en daarbij een van de voorlopers zijn in het bloggen. Hobbels en hoogtepunten. Pionieren binnen de kaders, verbeteren en vernieuwen. Flow, persoonlijke groei maar ook obstakels. Ik geniet.

Danst – mijn andere passie

Na de werkweek geniet ik van het weekend. Van maandelijks dansen naar inmiddels iedere week. Waar ik stroef en moeizaam aan salsa begon. Het dansen me niet meer los liet. Waar ik enthousiast van raak, mijn energie in kwijt kan en mensen ontmoet. Nog steeds leer ik bij en mijn interesse voor andere dansen is gewekt. Het is mijn passie, het is mijn werk-privébalans. Ik overwoog geen doorsnee jubileumborrel, wilde echt laten zien hoe ik van dansen geniet. Daarom een demo met en een workshop van mijn dansleraar. Dit ben ik!

Geniet – #werkplezier & #happiness

“Schrijft dagelijks, danst wekelijks en geniet ieder mogelijk moment”. Waar mogelijk genieten, dat zit nog net zo goed in de zoektocht naar nieuw werk. Het is intensief en dynamisch maar brengt ook veel plezier en mooi vrijwilligerswerk. Onderzoek naar nieuwe werkgevers, nieuwe vaardigheden en andere omgevingen, zelfonderzoek en marktbenadering. Personal branding, laat jezelf zien!

Waarvan ik geniet? De woorden, een zinsnede, de tekst, het resultaat, de samenwerking, de (h)erkenning van het werk. Klaar met het werk? Van het dansen natuurlijk! En schrijven in mijn digitale dagboeken natuurlijk.

Wie schrijft die blijft, blijft schrijven……

 

Beschikbaar voor een nieuwe werkomgeving!

Schrijfwerk, ik zet me er graag voor in! Ik zoek een baan als communicatiemedewerker, met voorkeur voor interne communicatie of social media.

Ik ben een “heldere communicator” met aanstekelijk enthousiasme, die zich in zet voor de verbinding van missie, mensen en middelen. Ik schrijf, creëer, adviseer en coach met als doel heldere communicatie en interactie tussen verschillende partijen.

Ik geloof dat heldere communicatie samen werken en kennisdelen bevordert. Mijn passie voor schrijven, vernieuwing en ontwikkelen van mens en organisatie deel ik graag met anderen. Met mijn enorme passie voor het vak communicatie enthousiasmeer ik graag iedereen die ik tegen kom.

Op zoek naar een enthousiaste, creatieve collega, die op een ongedwongen manier energie in het team brengt? Ik hoor het graag. Ook uitnodigingen om te netwerken zijn welkom. Bel me gerust (06-25580802) of stuur me een bericht.