Feitjes over coaching; NOBCO deed onderzoek

Van de beroepsvereniging voor coaches, het NOBCO, kwam gisteren het volgende interessante bericht binnen over coaching. NOBCO doet sinds een paar jaar benchmark-onderzoek, dit jaar onder ruim 1.100 beroepscoaches. Voor jou als klant lijkt het mij bere-interessant met welk vraagstuk de gemiddelde coachee nou aanklopt bij een coach. Want coaching is allang niet meer een taboe (gelukkig!). Daarom bij deze een kort blogje met wat resultaten uit dat onderzoek. Doe er je voordeel mee!

De top 5 coachvragen waren

  1. Zelfontplooiing
  2. Balans werk-privé
  3. Samenwerking met collega’s
  4. Loopbaan/carrière
  5. Stress en/of burn-out

De top vijf van coachvragen bestaat voornamelijk uit werk-gerelateerde thema’s. Het is dan ook vaak de werkgever die de coaching financiert.

Uit het onderzoek kwam ook:

  • Een gemiddeld traject van 7,5 sessies beslaat 20 weken waarin de coach en coachee elke 2,5 week een afspraak hebben die gemiddeld 80 minuten duurt.
  • 1/3 van de coaches onderhoudt naast face-to-face bijeenkomsten ook via de telefoon en e-mail contact met zijn klanten.

(Meer informatie over dit onderzoek is te vinden op de NOBCO-website, incl download factsheet met kerncijfers 2018.)

Wil je meer weten over hoe ik coaching bij PintaPeople doe, dan vind je hier meer (of neem even contact op: 06-54607569).

NB: Een gemiddeld traject duurt bij PintaPeople trouwens 6 gesprekken, eens in de 2 weken en gemiddeld 90 minuten. In de tussentijd houden we ook contact als jij dat wil of ik iets te vertellen of vragen heb, meestal per whatsapp.