Kom je binnenkort voor het eerst bij PintaPeople, dan vind je op deze pagina de meest gestelde vragen. Heb je daarna nog een vraag? Laat het dan even weten!

Formulieren

Voor het gemak eerst maar eens linkje naar de gebruikte formulieren. Is het administratieve deel ook maar vast geregeld:

Covid

We volgen daarin de richtlijnen van het ministerie.

Waar moet ik zijn?

Aan jou altijd de keuze: Wil je een digitaal gesprek of een gesprek in het echt?

Digitaal: De digitale gesprekken zijn standaard met Zoom. Vooraf ontvang je een link.
In het echt: De gesprekken vinden plaats op kantoor Den Haag, tenzij een ander adres is genoemd in de bevestiging.

Adres: Surinamestraat 24 Den Haag. Dat betreft een verzamelgebouw met meerdere ondernemingen, waar geen receptie aanwezig is. Bel buiten aan en wacht tot iemand de deur opent. Mocht ik nog niet aanwezig of in gesprek zijn, neem dan zelf even beneden in de hal of keuken plaats. De gespreksruimte waar we zitten is op de begane grond. Je mag me dan evt. appen: 06-54607569.

Een andere optie is een gesprek in de natuur, normaalgesproken Clingendael of de Haagse duinen. Naast dat de buitenlicht heerlijk is, is het voordeel van werken in de natuur groot, bijvoorbeeld omdat het stressverlagend en energiegevend werkt. Vraag ernaar als dit je voorkeur heeft.

Bereikbaarheid?

Kantoor Surinamestraat: (Betaald) parkeren kan in de straat of omringende straten. Het kan druk zijn, houd daar rekening mee. Het kantoor ligt in het centrum en is met openbaar vervoer makkelijk te bereiken. Kijk voor persoonlijk advies op maat even op 9292. Sommige cliënten vinden het fijn vanaf Den Haag Centraal te lopen om alvast hun hoofd leeg te maken, dat neemt 20 minuten tijd in beslag en is een eenvoudige ‘rechttoe rechtaan’-weg.

Moet ik wat voorbereiden?

Standaard vul je voor het eerste gesprek een intakeformulier en na elke sessie (als je dat fijn vindt) een korte reflectie in, uiterlijk 24 uur voorafgaand aan de volgende sessie. Bedenk iedere keer en voor elk gesprek wat je doel is, of je vragen/knelpunten hebt en breng het in. Wat wil jij uit dit gesprek halen? Heb je iets meegemaakt of wil je iets bespreken wat je dwars zit of wil oplossen? Gewoon meteen inbrengen, daar zit ik voor. Jij weet het best wat jij nodig hebt op dit moment, jij bent in de lead, ik help je. Ik heb geen baan voor je, geen klanten in mijn zak, ik ben geen relatiebemiddelingsburo en heb dus geen kant-en-klare oplossing voor je probleem paraat. Je zal het zelf moeten doen. De ervaring leert: Des te actiever jij in de gesprekken zit, reflecteert en experimenteert, des te eerder komen we op je bestemming. Ik zeg altijd metaforisch: “Jij zit op de fiets, ik zit achterop”.

Meerdere gesprekken? In het begin van het traject heb ik vaak zelf een aantal gerichte oefeningen die ik met je wil doen, na een aantal gesprekken verwacht ik altijd dat je zelf elke keer een vraag inbrengt in de coaching of therapie. Dat mag eventueel per whatsapp vooraf, of in het gesprek zelf.

Welke methodes kan ik verwachten?

Ik heb een hele hoop oefeningen, methodes, technieken en modellen ‘op zak’ die ik toepas, afhankelijk van je vraag en mijn inschatting. Van meditatie-oefeningen tot LinkedIn tips en alles wat er tussen zit. Zo werk ik oa met: NLP (neuro linguistisch programmeren), TA (transactionele analyse), lichaamswerk, meditatie, systemisch werk, spelvormen, wandelcoaching, natuurcoaching, ademwerk, intuïtieve opdrachten, energiewerk, kernkwadrant, het bekijken van een Youtube video als opdracht, presentatie-oefeningen, personal branding, vragenlijsten, het maken van een moodboard, het schrijven van een stuk tekst, persoonlijkheidsanalyses, 360 graden feedback, netwerkoefeningen, social media, 30 dagen challenges, kleine experimentjes op maat.. etc etc etc etc. Voor een eventuele profielfoto, een video of styling word je doorgestuurd naar een partner.

Wandel- en natuurcoaching

De wandel en natuurcoaching vindt in principe plaats in Clingendael, waar we elkaar zullen ontmoeten bij het hek op het kruispunt Wassenaarseweg/ Laan van Clingendael in Den Haag.. Deze ingang ligt na het inrijden van de Wassenaarseweg (vanaf de Van Alkemadelaan) aan de linkerhand, voorbij het kantoor van de ANWB in Den Haag. Er is genoeg (betaald parkeren) parkeerplek, vlak voor de ingang. We lopen daar vooral op de gangbare paden van het park, dus speciale wandelschoenen zijn niet vereist. Zorg er wel voor dat je schoenen aandoet die vies mogen worden. Neem eventueel een flesje water mee. We lopen op een rustig tempo.

Let op: Er is in Clingendael (met uitzondering van openingsdagen van de Japanse tuin) geen toilet aanwezig.

De Haagse duinen is een rustiger alternatief op Clingendael. Ook daar is geen toilet aanwezig. Je ontvangt vooraf een link naar de gratis parkeerplaats.

Hoe lang duurt een gesprek?

Een intake/ oriënterend gesprek duurt ca 3 kwartier en een regulier gesprek maximaal 1,5 uur.

Hoeveel tijd zit er tussen de gesprekken?

Dat is helemaal aan ons beiden. Gemiddeld vinden de gesprekken 1x per 2 weken plaats, maar meer of minder is helemaal ok. Ik raad je aan in verband met de drukke agenda’s meteen tijdens het eerste gesprek alle gesprekken in te plannen, zodat je weet waar je aan toe bent.

Mag ik een gesprek annuleren?

Bij onvoorziene omstandigheden kan je niet anders, natuurlijk. Bij Covid gerelateerde klachten zal de afspraak naar online worden verplaatst doorgaans. Geef het zsm bij voorkeur per whatsapp door: 06-54607569. Vanwege drukte in de praktijk kan je overigens vaak niet dezelfde week maar pas na een aantal weken weer terecht.

Mag ik tussentijds advies bij je inwinnen?

Tussentijdse praktische vragen, je verhaal vertellen of kort feedback vragen mag ook altijd op whatsapp: 06-54607569. Ik ben vaak in training, coaching of therapiesessie, dus gebruik de video of stemopnameknop of typ wat je wil zeggen of vragen en ik reageer zodra ik kan. Soms kan dat ook net even dat contact zijn, wat je weer de dag doorhelpt en op het goede spoor brengt. Sommige vragen zijn te groot voor whatsapp (bijvoorbeeld: kan je even naar mijn cv of LinkedIn kijken? daarvoor heb ik altijd meer informatie van je nodig), maar dan geef ik dat gewoon aan en behandelen we het in de eerstvolgende sessie.

Wie ben jij zelf eigenlijk?

Goede, terechte vraag! Daar heb ik hier iets over verteld. Op Facebook ben ik het meest open over mijn eigen proces en leven. Net als jij worstel ik met mijn levensthema’s. Het leven ten volste leven met alles wat er op mijn pad komt en dat gewoon doorvoelen en erin kunnen ontspannen is mijn motto. Ik deel graag mijn eigen weg met je als het relevant is voor jouw proces. Je mag ook altijd aan me vragen hoe ik ergens mee om ga. Voel je vrij me naast LinkedIn, Twitter, Insta ook daar te volgen. Stuur wel even een persoonlijk berichtje waarom, omdat ik intuïtief op basis van een timeline mensen accepteer.

Heb je verder nog vragen? Zitten er dingen dwars? Je mag me altijd appen. Eerlijkheid en transparantie boven alles. Ik wens je een mooi en leerzaam traject!

Fiona