Kom je binnenkort voor het eerst bij mij, bij PintaPeople, dan vind je op deze pagina de meest gestelde vragen. Heb je daarna nog een vraag? Laat het dan even weten!

Formulieren

Voor het gemak eerst maar eens linkje naar de gebruikte formulieren. Is het administratieve deel ook maar vast geregeld:

Covid

We volgen daarin de richtlijnen van het ministerie.

Waar moet ik zijn?

Aan jou altijd de keuze: Wil je een digitaal gesprek of een gesprek in het echt?

Digitaal: Geef aan of je dit wenst, dan overleggen we even over de vorm. 
In het echt: De gesprekken vinden plaats op kantoor Den Haag, tenzij een ander adres is genoemd in de bevestiging.

Adres: Surinamestraat 24 Den Haag. Dat betreft een verzamelgebouw met meerdere ondernemingen, waar geen receptie aanwezig is. Bel buiten aan en wacht tot iemand de deur opent. Mocht je coach of therapeut nog niet aanwezig of in gesprek zijn, neem dan zelf even beneden in de hal of keuken plaats. De gespreksruimte waar we zitten is op de begane grond. Mocht er iets zijn, app dan Fiona (eigenaar PintaPeople) op 06-54607569.

Een andere optie is een gesprek in de natuur, normaalgesproken Clingendael of de Haagse duinen. Naast het feit dat de buitenlucht heerlijk is, is het voordeel van werken in de natuur groot, bijvoorbeeld omdat het stressverlagend en energiegevend werkt. Vraag ernaar als dit je voorkeur heeft.

Bereikbaarheid?

Kantoor Surinamestraat: (Betaald) parkeren kan in de straat of omringende straten. Het kan druk zijn, houd daar rekening mee. Het kantoor ligt in het centrum en is met openbaar vervoer makkelijk te bereiken. Kijk voor persoonlijk advies op maat even op 9292. Sommige cliënten vinden het fijn vanaf Den Haag Centraal te lopen om alvast hun hoofd leeg te maken, dat neemt 20 minuten tijd in beslag en is een eenvoudige ‘rechttoe rechtaan’-weg.

Moet ik wat voorbereiden?

Standaard vul je voor het eerste gesprek een intakeformulier en na elke sessie (als je dat fijn vindt) een korte reflectie in, uiterlijk 24 uur voorafgaand aan de volgende sessie. Bedenk iedere keer en voor elk gesprek wat je doel is, of je vragen/knelpunten hebt en breng het in. Je mag je vraag of dilemma ook vooraf sturen. Wat wil jij uit dit gesprek halen? Heb je iets meegemaakt of wil je iets bespreken wat je dwars zit of wil oplossen? Gewoon meteen inbrengen, daar zitten we voor. Jij weet het best wat jij nodig hebt op dit moment, jij bent in de lead, wij faciliteren je. We hebben geen baan voor je, geen klanten op zak, we zijn geen relatiebemiddelingsburo en hebben dus geen kant-en-klare oplossing voor je probleem paraat. Je zal het zelf moeten doen. De ervaring leert: Des te actiever jij in de gesprekken zit, reflecteert en experimenteert, des te eerder komen we op je bestemming. Fiona zegt dan altijd metaforisch: “Jij zit op de fiets, ik zit achterop”.

Welke methodes kan ik verwachten?

We hebben een hele hoop oefeningen, methodes, technieken en modellen ‘op zak’ die we toepassen, afhankelijk van de begeleider, je vraag en onze inschatting. Van meditatie-oefeningen tot LinkedIn tips en alles wat er tussen zit. Zo werken de loopbaanbegeleiders bijvoorbeeld met het kernkwadrant, het bekijken van een Youtube video als opdracht, presentatie-oefeningen, personal branding, vragenlijsten, het maken van een moodboard, het schrijven van een stuk tekst, spelvormen, persoonlijkheidsanalyses, 360 graden feedback, netwerkoefeningen, social media, 30 dagen challenges, kleine experimentjes op maat.. etc etc etc etc. 

En Fiona zelf, naast bovengenoemde ook nog: NLP (neuro linguistisch programmeren), TA (transactionele analyse), lichaamswerk (leren luisteren naar je lichaam), cranio sacraal therapie, meditatie, systemisch werk, wandelcoaching, natuurcoaching, ademwerk, intuïtieve opdrachten, energiewerk.

Voor een eventuele profielfoto, een video of styling word je doorgestuurd naar een partner.

Wandel- en natuurcoaching

De wandel en natuurcoaching vindt tenzij anders afgesproken plaats in Clingendael, waar jij en je coach elkaar zullen ontmoeten bij het hek op het kruispunt Wassenaarseweg/ Laan van Clingendael in Den Haag.. Deze ingang ligt na het inrijden van de Wassenaarseweg (vanaf de Van Alkemadelaan) aan de linkerhand, voorbij het kantoor van de ANWB in Den Haag. Er is genoeg (betaald parkeren) parkeerplek, vlak voor de ingang. Er zijn daar vooral gangbare paden van het park, dus speciale wandelschoenen zijn niet vereist. Zorg er wel voor dat je schoenen aandoet die vies mogen worden. Neem eventueel een flesje water mee. We lopen op een rustig tempo.

Let op: Er is in Clingendael (met uitzondering van openingsdagen van de Japanse tuin) geen toilet aanwezig.

De Haagse duinen is een rustiger alternatief op Clingendael. Ook daar is geen toilet aanwezig. Je ontvangt vooraf een link naar de gratis parkeerplaats.

Een ademsessie

Ademsessies onderscheiden zich van andere sessies. Ze zijn intens van aard, iets langer dan een regulier gesprek, hebben een standaard opbouw en vinden plaats op het matras in de praktijk. Belangrijk: Plan na deze sessie geen werk, neem je rust. Interesse in zo’n sessie? Laat het weten.

Hoe lang duurt een gesprek?

Een intake/ oriënterend gesprek duurt ca 3 kwartier en een regulier gesprek maximaal 1,5 uur.

Hoeveel tijd zit er tussen de gesprekken?

Dat is helemaal aan jou en je coach. Gemiddeld vinden de gesprekken 1x per 2 weken plaats, maar meer of minder is helemaal ok. Ik raad je aan in verband met de drukke agenda’s meteen tijdens het eerste gesprek alle gesprekken in te plannen, zodat je weet waar je aan toe bent.

Mag ik een gesprek annuleren?

Bij onvoorziene omstandigheden kan je niet anders, natuurlijk. Bij Covid gerelateerde klachten zal de afspraak naar online worden verplaatst doorgaans. Geef het zsm bij voorkeur per whatsapp door: 06-54607569. Vanwege drukte in de praktijk kan je overigens vaak niet dezelfde week maar pas na een aantal weken weer terecht.

Mag ik tussentijds contact opnemen of advies bij je inwinnen?

Tussentijdse praktische vragen, je verhaal vertellen of kort feedback vragen mag zeker! We zijn natuurlijk niet altijd online en vaak in training, coaching of therapiesessie, dus gebruik de video of stemopnameknop, typ wat je wil zeggen of vragen en we reageren zodra het werk het toelaat. Soms kan het net even dát contact zijn, wat je weer de dag doorhelpt en op het goede spoor brengt. Sommige verhalen of vragen zijn echter te groot om uitgebreid op in te gaan voor whatsapp, eventueel behandelen we het dan in de eerstvolgende sessie of plannen we een tussentijdse telefonische sessie als je dat wil. We vinden het vooral belangrijk dat er een plek is waar je je zielenroerselen en gedachten kunt delen. 

Wat als ik met een naar gevoel over jou of de kwaliteit van de sessie naar huis ga?

Het is eerlijk gezegd in al die jaren nog nooit voorgekomen dat iemand vanwege een conflict niet meer is komen opdagen. Maar we zijn allemaal mens, nietwaar? Als er wat is, als je wat van een van ons vindt of van de technieken, leg het op tafel. Ook al is het nog zo eng. Ook al denkt je hoofd dat het onzin is, ik het toch niet begrijp of iets anders..: Je bent er echt welkom mee. Kom er mee! Je realiseert het je misschien niet direct, maar daar ligt ook een grote pot met goud, een kans op groei. Dus mocht je om een of andere reden teleurgesteld, boos, gekwetst of gepijnigd zijn. Neem voor jezelf, onze toekomstige cliënten en onze eigen groei contact op. Laten we dan nog 1 sessie doen hierover.

Ik zie nu al een paar keer de naam Fiona, maar wie is dat eigenlijk en door wie word ik begeleid?

Goede, terechte vraag!

Fiona is de oprichter van PintaPeople. Doorgewinterd trainer, coach en therapeut. Ze is zelf al jaren loopbaancoach en sinds een paar jaar ook lichaamsgericht therapeut en werkt inmiddels samen met een paar professionele loopbaanbegeleiders. Kom je voor loopbaanbegeleiding? Dan wordt je meestal eerst een paar gesprekken door de loopbaanbegeleider begeleid en later in het traject door Fiona. Kom je voor een andere vraag? Dan zal je waarschijnlijk vooral Fiona ontmoeten. 

Heb je verder nog vragen? Zitten er dingen dwars? Je mag Fiona of je PintaPeople-coach altijd appen (06-54607569). Eerlijkheid en transparantie boven alles. We wensen je een mooi en leerzaam traject!

Team PintaPeople