Bewaar de sleutel van je geluk nooit in de zak van iemand anders

Ben je jezelf even kwijt en ga je continue over je grenzen. Druk om jezelf aan te aanpassen en te gedragen zoals ‘het hoort’. De ander niet willen teleurstellen, want als je nee zegt is egoïstisch. Of weet je niet meer wat jouw koers is en ben je de regie kwijt.

Wat zegt de stem van jouw Innerlijk Verlangen?

Op zoek naar de juiste balans tussen hoofd, hart en lichaam. Hoe om te gaan met de druk en uitdagingen van het leven. Drie manieren om hier achter te komen:

  • Wat zegt jouw stem?

Deze stem is er altijd al, je hebt alleen vaak onbewust besloten om er niet naar te luisteren. Het is de stem van je hart. Als een goede vriend of vriendin die weet wat wel of niet goed voor je is. Negeer deze niet en luister naar je innerlijke wijze raad.

  • Loslaten ‘hoe het hoort’

We zijn zo gewend ons aan te passen en ons te gedragen ‘ zoals het hoort’. Ga bij jezelf te rade: Klopt het wel voor jou? Wat voel ik, wat wil ik, wat denk ik? Je kunt pas echt oprecht en liefdevol geven als je eigen kopje gevuld is.

  • Nee is ook een antwoord

Ja zeggen tegen de ander is heel vaak nee zeggen tegen jezelf. Het is een illusie dat door nee te zeggen je het jezelf moeilijk maakt, het werkt juist andersom: door nee te zeggen krijg je respect en heb je jezelf een hoop gedoe bespaart.

Als je verbonden bent met jezelf, voel je wat goed voor je is, wat de stem van je innerlijk verlangen zegt en het belangrijkste: wat jouw grenzen zijn. Jij hebt de regie en stevig het roer in handen. Op dit pad gaan we samen in gesprek en ontdekken wie jij bent en wat jij wil!

*

Helen Janssen Brabander is PintaPeople loopbaancoach, studiecoach en trainer van de workshop ‘Het pad naar zelfliefde. Ze heeft een grote passie voor het in beweging brengen van mensen en teams die vanuit hun diepere drijfveren, intuïtie en talenten willen werken.