Ademapparaatje Moonbird test en korting

Lees hier hoe ik deze week een ademmeditatiegadget, genaamd Moonbird, testte (en gebruik eventueel mijn kortingscode).

Al maanden zie ik namelijk de Moonbird, een klein apparaatje die je fysiek helpt een adempauze te nemen, voorbij komen op mijn Instagram. Steeds denk ik: Leuk, interessant, maar te duur. Tot deze week. Hup. Gewoon maar besteld. Kan mij het schelen.

Goed. Ik test dus momenteel de Moonbird. Uitgepakt in het bijzijn van de buuf, stonden we eerst eens een tijdje te grinniken samen. Het ding lijkt toch verdomd veel op een vibrator! Maar goed, deze trilt niet, hij ademt in je hand. Ik ben niet zo makkelijk enthousiast te krijgen voor testjes en hulpmiddelen maar bij deze eigenlijk meteen al onder de indruk bij een eerste test. Ik ben echt van de afdeling ‘gemak’ en als iets niet werkt of niet intuitief of snel genoeg werkt, dan word ik een beetje ongeduldig. Dit ding is handzaam, de instructie helder en eenvoudig. En hij heeft een fijne app waar je kunt aangeven welk ademprogramma je wil. Ondertussen wordt je hartcoherentie, hartslag en HRV (heart rate variability) gemeten. Handig! En als je wil leert een vriendelijke Belgische mevrouw je ook nog eens van alles terwijl je ademt: Over adem, over hart-coherentie, over slaapproblemen of angst.

Ik neem hem mee naar de praktijk en duw de Moonbird meteen bij de eerste de beste in de handen (een vertrouwde cliënte die het wel kon waarderen) terwijl ik koffie ga halen. Lekker eigenlijk. Ik haal koffie en de cliënte kan meten en meteen landen. We bespreken de resultaten van de meting en dat is echt een leuke manier om te starten. De tweede cliënte kent hem, ziet hem liggen en begint er zelf over. Ook zij krijgt hem in haar handen terwijl ik naar de keuken loop. Wat leuk! Dat ga ik vaker doen.

In de loop van de dag probeer ik de verschillende programma’s uit over slaap, stress, angst en de uitleg van wat er gemeten wordt. Ik doe tussen m’n activiteiten en gesprekken door en passent veel meer ademoefeningen dan normaal en ik slaap de nacht na een dag testen als een roosje, opvallend beter dan de voorgaande maanden. Of dat nou aan de Moonbird ligt weet ik niet, maar het geeft goede hoop.

Dus. Ja. Ik ben wel enthousiast! Ik ga dit ademapparaatje zeker in de praktijk gebruiken en zie vooral toepassingen:

  • Aan het begin van de sessie dus, als ik even koffie haal, om rustig aan te komen in mijn praktijk en ondertussen ook nog meteen te meten hoe je lijf dat doet;
  • Voor cliënten met weinig lichaamsbesef;
  • Voor angstige cliënten;
  • Voor cliënten die iets te onrustig zijn om ademoefeningen tussendoor op eigen houtje te doen;
  • Voor cliënten die tussendoor ontspanningsoefeningen willen doen, maar er steeds niet toe komen;
  • Gewoon als meetinstrument, bewustwording;
  • En ook lekker voor mezelf tussen de sessies door.

Dan nog een tip: Als je een beetje met het apparaat gespeeld hebt, doe dan de HRV intake die tussen de oefeningen te vinden is. Hij bepaalt dan op basis van de intake een oefening op maat voor jou.

Nou, goed. De meeste dingen die ik test halen het web niet. Van deze vroeg ik gister in m’n enthousiasme maar meteen een eigen link aan om jullie korting te kunnen geven.

De Moonbird met korting bestellen?

Wil je een Moonbird ook bestellen (met 30 dagen gratis proefperiode) klik dan op deze link en gebruik voor 10 euro korting de kortingscode: gewoonfiona

En heb jij hem ook besteld? Laat me dan vooral weten of en hoe het jou bevalt!

Fiona Kloosterman, begeleidt als coach / trainer / therapeut mensen bij persoonlijk leiderschap & carrièrevragen. Van simpel en praktisch tot heel diepgaand met lichaamsgerichte, systemische en energetische interventies. Ze helpt je te weten wat je echt wil, waar je naar verlangt, begeleidt je bij moeilijke omstandigheden (conflict, gedoe, stress, achterliggende vraagstukken in je thuissituatie) en bij de praktische stappen in de richting van je verlangens.