13 Iphone apps die je helpen je carrière en personal brand vorm te geven

Onderzoek toont aan dat we onze mobiele telefoons echt tientallen keren per dag openen. Ik zeg: Laten we dat dan maar effectief doen! Daarom deze blog, met een paar leuke Iphone app tips t.b.v. personal branding, persoonlijke ontwikkeling en bewustzijn.

Apps voor meer zelfkennis

Zelfkennis helpt je je carrière vorm te geven. Immers, hoe bewuster je bent van je wensen, kwaliteiten en energiegevers, des te makkelijker je dat kunt verwoorden en vorm geven naar je omgeving, je doelgroep. In onze coaching staat niet voor niks vaak de vraag centraal: Wat wil ik? Vervolgens verwoord je deze kennis in je uitingen, je personal branding. Daarom eerst wat apps voor zelfkennis:

iMission is een fijn appje van Remco Claassen, waarin je je mission statement stapsgewijs maakt en daar ook nog regels en doelen aan kunt hangen.

Met Core Quality bouw je je eigen kernkwadranten. Je reflecteert op zaken die je elke dag meemaakt en komt eenvoudig meer over jezelf te weten. Datgene wat je stoort in anderen zegt natuurlijk ook iets over jezelf en je kwaliteiten. Zo worden irritante collega’s opeens interessant studiemateriaal. Wie had dat nog eens gedacht?

Voor wie wil leren anders met situaties om te gaan. Het G-schema geeft je overzicht van je gedachten, gevoelens, gedrag en gevolgen van dat gedrag. Een simpele invuloefening laat je reflecteren.

Met streaks leer je een nieuwe gewoonte aan. Je kunt maximaal 12 taken aanmaken met als doel ze elke dag te doen. Het is het proberen waard.

Apps voor focus en ontspanning

De boog kan niet altijd gespannen staan. Hoe meer ontspannen jij (onder alle omstandigheden) kan werken, des te prettiger je je voelt en men jou dus ook ervaart. Help jezelf een handje daarbij. Speciaal voor wie zich vaak wat opgejut voelt deze twee apps:

Het woord zegt het al, Focus Keeper helpt je focussen. Een simpele rode knop, aanklikken en bijvoorbeeld een half uur gefocust aan een taak werken. Voor als je je af laat leiden door social media of iets anders, een fijne app!

Met insight timer heb je toegang tot een hele hoop meditaties om even te kunnen ontspannen voor, gedurende of na je werkdag. Goeroes zeggen niet voor niks: Elke dag een half uur mediteren, tenzij je druk bent. Dan moet je een uur mediteren.

Gedachtenbrei

Als je een nieuwe weg in slaat tuimelen de gedachten vaak door je hoofd. Tijd om dingen op een rijtje te zetten. Deze apps helpen je:

Geen enkele productiviteitsapp werkte bij mij, ik denk dat ik er inmiddels een stuk of 10 heb geprobeerd. Deze wel! Hij is makkelijk te gebruiken en overzichtelijk. Simpel en doeltreffend. Precies wat ik nodig heb. Probeer hem eens, misschien werkt de app voor jou ook goed.

Ithoughts is een supermakkelijk mindmap appje om je gedachten in kaart te kunnen brengen. Mij hielp het bijvoorbeeld de omvang van activiteiten rond personal branding in kaart te brengen en hoe ik dat in een dienst kon verwerken. Probeer eerst de gratis variant en kijk of het je bevalt. Wat je gemaakt hebt kan je daarna overzetten naar de betaalde versie.

Makkelijk netwerken

Je herkent het wellicht: Van die ellendige visitekaartjes, die kwijt raken in je tas of auto nog voordat je ze goed en wel hebt opgeborgen. Dit appje gewoon meteen gebruiken als je een kaartje krijgt en je hebt altijd alle informatie in je mobiel.

Met camcard maak je een foto van een visitekaartje en hop, hij staat in je contacten. Wel even goed controleren of het de woorden juist heeft overgenomen.

Praktische apps die je online helpen met je personal brand

Deze vier apps behoren tot mijn meest recente persoonlijke favorieten als het gaat om online activiteiten. Probeer ze maar eens uit:

Textingstory laat je heerlijk laagdrempelig een zelf bedacht app-gesprek in een korte video zetten. De mogelijkheden lijken me eindeloos: Om iets naar je collega’s te communiceren, een sollicitatie net even anders te versturen of op een hilarische manier je ontslag in te dienen.

Met Clips maak je je eigen video’s. Niks nieuws onder de zon, zou je zeggen. Het briljante aan Clips is dat deze app automatisch je video ondertitelt! Probeer maar eens. Een kind kan de was doen, nu heb je echt geen enkel excuus meer om geen video’s te maken.

Ook zo’n app die ik met veel plezier gebruik. Op eenvoudige manier maak een je project aan, foto’s en video’s erin slepen, muziekje selecteren en hij maakt er zelf op de maat van de muziek iets moois van. Heerlijk.

Om je instagram stories heel makkelijk een mooie vormgeving mee te geven. Rustige witte heldere fraai vormgegeven kadertjes die je zelf kunt bewerken.

Gebruik jij nou een bepaalde app die echt goed voor je werkt en wil je deze met me delen? Stuur dan een mailtje naar info@pintapeople.com of via het contactformulier. Ik hoor je reactie graag!