Wat kan je verwachten van een online personal branding traject

Online personal branding. Klinkt als iets Amerikaans, overbodigs, ver van je bed? Toch niet. Het gaat gewoon om het verstandig gebruik van online mogelijkheden. Van social media. Online actief zijn op een begrijpelijke manier. Zodat mensen nieuwsgierig naar je worden en je willen leren kennen of je berichten willen volgen. Your vibe attracts your tribe.

Kies voor een individueel personal branding traject als je persoonlijke begeleiding zoekt omdat je

  • je vanwege je positie wens of noodzaak hebt om online actief te zijn
  • (meer) klanten zoekt en online daarbij in wil gaan zetten
  • een baan zoekt en online daarbij in wil gaan zetten
  • je netwerk wil gaan uitbreiden en online daarbij in wil gaan zetten

Hoe ziet een online personal branding traject er uit?

Energie-gevend, actief en informatief! Uiteraard is de inhoud afhankelijk van je vraag, maar een gemiddeld traject is 6 tot 7 gesprekken van ca. 1,5 uur. Natuurlijk kan een enkel adviesgesprek over LinkedIn, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest etc. ook, je neemt dan je laptop en login gegevens mee en gaat praktisch en doelgericht aan de gang met je specifieke vraag.

Een gemiddeld personal branding traject is deels inventariserend en deels praktisch achter de laptop. Het gaat immers niet alleen om het vinden van de juiste knoppen en praktische werking van de diverse kanalen maar juist ook over zelfkennis en begrip. Wat heb ik in huis? Hoe voeg ik waarde toe? En hoe vertaal ik dat naar mijn doelgroep? Het personal branding traject is daarom als volgt ingericht:

Gesprek 1: WILLEN

Doel: Inventarisatie wensen en verlangens ten aanzien van werk of ondernemerschap. Hier zit je grootste plakkracht en energiebron.

Gesprek 2: KUNNEN

Doel: Inventarisatie kwaliteiten; wat kan je nou echt erg goed?

Gesprek 3: ZIJN

Doel: Een helder besef van wie je bent. Authenticiteit heeft immers grote aantrekkingskracht op anderen en voelt ook moeiteloos. Je hoeft er weinig voor te doen.

Gesprek 4: JE VERHAAL

Doel: Waar ben jij van? Hoe kan je conversatiewaardig zijn? Wat zijn je kernwoorden? En wat is je verhaal? De eerste 3 gesprekken komen vandaag samen.

Gesprek 5: Wat vertel ik online 1

In dit gesprek komen alle eerdere gesprekken samen. Nu ga je echt aan de slag met alles wat je over jezelf weet. Klaar om jezelf te profileren. Je krijgt onder andere een uitleg van de werking van de verschillende kanalen en gaat aan de slag met LinkedIn. Neem je laptop mee, en je inloggegevens.

Gesprek 6: Wat vertel ik online 2

We ronden LinkedIn af en buigen ons over een 2e kanaal naar keuze.

Gesprek 7: Wat vertel ik online 3

Een 3e social media kanaal naar keuze wordt behandeld en natuurlijk wordt je online werk tot nu toe geëvalueerd. Ter afronding van de gesprekken bespreken we ook je plan voor de komende 6 maanden.

Je kunt tussen de gesprekken opdrachten verwachten, waar je aan de slag gaan met persoonlijke vragen en feedback om je brand scherper te krijgen en te kunnen ervaren wat er bij jou past.

Persoonlijke styling, een profielfotoshoot, een videopitch, een stemopname? Indien gewenst en nodig kan je je brand versterken door een van deze onderdelen bij te boeken, bij een van de professionele partners van PintaPeople.

Heb je vragen? Bel of whatsapp +316-54607569 of vul het contactformulier in. We helpen je graag verder!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *