Personal branding is de kunst om jezelf zo goed en zo consistent mogelijk te presenteren, zowel online als in het echt. Zodat je collega’s je benaderen voor dat leuke project, je manager ziet wat je waard bent en/of potentiële werkgevers, opdrachtgevers of klanten weten dat ze bij jou moeten zijn. Maar dan moet je wel weten hoe jouw personal brand er uit ziet.

Tijdens deze inhoudelijke dag ga je dit niet alleen ontdekken, maar krijg je ook tips hoe je jouw personal brand in de praktijk kunt uitdragen. Van binnen naar buiten, weten wie je bent en weten hoe je dat vertelt.

Programma

Om jouw personal brand te ontdekken kijken we naar 3 hoofdvragen, die we met behulp van diverse oefeningen duidelijk krijgen. Vervolgens ga je met die input aan de slag om jouw brand te presenteren of op papier te zetten.

  • Wie ben ik. Wie ben jij eigenlijk als mens, als werknemer of ondernemer. Wat zijn je drijfveren, eigenschappen en valkuilen. Hoe omschrijven anderen jou.
  • Wat kan ik. Waar ben jij goed in? Wat vind je lastig? Wat wordt er door jouw omgeving gemist als je er niet bent?
  • Wat wil ik. Doe je nu wat je echt wilt. Of weet je eigenlijk niet wat je echt wilt doen. Waar krijg je energie van. Wat wilde je worden toen je 6 was. Wat houd je tegen om te doen wat je echt wilt.

Jouw personal brand

Met de input uit de eerste drie onderdelen ga je in de dagtraining de aanzet maken van jouw brand in woord en/of beeld. Bijvoorbeeld in de kopregel & samenvatting van jouw LinkedIn profiel. Of in een sollicitatiebrief. Of in een verhaal of zelfs een presentatie op een podium. Afhankelijk van de vraag van je werkgever verschilt het eindresultaat van deze dag.

De training duurt in minimaal een dag, maar kan worden uitgebreid tot 6 dagen.

(Bij de meerdaagse training staan we afhankelijk van het vraagstuk van de organisatie langer bij de verschillende onderdelen stil, krijg je meer theoretisch kader, gaan we dieper in op jouw persoonlijke vraagstuk en transformeren we ook de eventuele weerstanden en beren op de weg naar mogelijkheden. Optioneel betrekken we een aantal oefening rondom persoonlijk leiderschap. Daarnaast betrekken we vaak een profielfotograaf, presentatietrainer of stylist om je de fijne kneepjes van het presteren te leren: Hoe gebruik je je stem? En je lijf?)

Voor wie

Voor iedereen die meer inzicht in zichzelf wil krijgen. Voor iedereen die zichzelf duidelijker wil profileren in zijn werk.

Over de trainers

Fiona Kloosterman (1972) is eigenaar van PintaPeople, auteur van 4 boeken en senior trainer/coach. Ze trainde en coachte in haar praktijk inmiddels vele mensen naar zichtbaarheid en zelfinzicht, is een veelgevraagd spreker en duikt regelmatig ergens in de media op.

Ivonne van Zuilen (1976) is trainer/ coach en HBO docent. Haar motto is dat je alleen kunt leren als je buiten je comfortzone gaat. Ze begeleidt de deelnemers daar op een veilige manier bij. Ze werkt intuïtief en gebruikt veel humor. Anderen omschrijven haar vaak als een ‘enthousiast draakje’, iemand die confronteert en uitdaagt. Graag een beetje plaagt en gewoon benoemt wat er gebeurt.