Ken je dat? Die ene collega zou je eens zo graag willen vertellen dat je je mateloos ergert aan zijn luide stem, slechte grappen, micromanagement [of vul zelf in], maar je durft niet. Je slikt je irritatie in en gaat weer verder. Het vervelende is dat jij er dan nog steeds last van hebt en hij (of zij) zich waarschijnlijk nergens van bewust is. Of je schiet bij elke bila met je baas in een kramp omdat je bang bent dat hij je gaat vertellen dat je weer iets niet goed hebt gedaan. En ook daar is het vervelende van dat jij er last van hebt en hij (of zij) zich waarschijnlijk nergens van bewust is. Hoe fijn zou het zijn als je je durft uit te spreken in zulke situaties!

Programma

Het programma van deze training wordt op maat gemaakt n.a.v. jouw vraagstuk rondom feedback tijdens een voorgesprek. Onderdelen kunnen zijn:

  • Waar sta je nu? Door middel van oefeningen krijg je inzicht in je huidige gedrag en houding op feedback geven en krijgen.
  • Uitleg over de twee kanten van feedback: feedback geven en feedback krijgen. Dat zijn namelijk twee totaal verschillende dingen. En je krijgt handige tips.
  • Oefenen! Je kunt alleen leren door uit je comfortzone te stappen. Ik laat jou en je teamleden dus veel oefenen. En afhankelijk van de groep zijn dat spannende of hele spannende oefeningen.

De training duurt minimaal 1 dagdeel. Aantal deelnemers is minimaal 4 en maximaal 12.

Voor wie

Deze training is uitermate geschikt voor mensen die veel met elkaar samenwerken of in het zelfde team zitten.

Over de trainer

Ivonne van Zuilen (1976) is trainer/ coach en HBO docent. Haar motto is dat je alleen kunt leren als je buiten je comfortzone gaat. Ze begeleidt de deelnemers daar op een veilige manier bij. Ze werkt intuïtief en gebruikt veel humor. Anderen omschrijven haar vaak als een ‘enthousiast draakje’, iemand die confronteert en uitdaagt. Graag een beetje plaagt en gewoon benoemt wat er gebeurt.

Meer informatie? Neem even contact op.