Als ze je niet kennen, dan kunnen ze niet voor je kiezen!

PintaPeople begeleidt bedrijven en instellingen met trainingsprogramma’s personal branding en social media: Online en offline authentiek en resultaatgericht profileren en netwerken.

Fiona Kloosterman is veelgevraagd en deskundig trainer, spreker en coach op het gebied van social media, persoonlijk leiderschap en personal branding. Ze is auteur van 4 boeken op het gebied van personal branding en duikt regelmatig ergens op in de media. Ze is verbonden aan LinkedIn als LinkedIn Ambassador.

Boek meteen een afspraak 

Personal branding in bedrijf is bedoeld voor medewerkers en managers van bedrijven aan wie gevraagd is zichzelf te profileren op social media en vinden plaats bij werkgevers, in-company. De training kan in een 1-, 2- of 3-daagse variant worden aangeboden, afhankelijk van niveau en behoefte. De meest gevraagde training is de LinkedIn training:

Personal Branding met LinkedIn training

Deze personal branding met LinkedIn training bestaat in de basis uit 1 dag en kan worden aangevuld met een verschillende componenten, afhankelijk van de vraag. Fiona’s LinkedIn training staat bekend om het feit dat het meer dan alleen een knoppentraining is. Want profileren met social media gaat natuurlijk over jou. We staan stil bij de vragen; Wie ben je, wat kan je en wat wil je (en je werkgever) en maken dan de vertaalslag naar LinkedIn. Voor wie behoefte heeft aan een bredere verkenning, kies dan de uitgebreide training Loopbaanoriëntatie.

Het programma is in grote lijnen als volgt (af te stemmen met je werkgever):

Loopbaanoriëntatie (halve dag)

Tijdens deze workshop loopbaan oriëntatie van een halve dag ligt de nadruk op ‘wat wil ik in werk’. Met verschillende oefeningen kijk je met name naar je verlangens in relatie tot je kwaliteiten en persoonlijkheid. Voor wie nu of in de toekomst iets anders wil, of twijfelt of de huidige rol nog zal blijven voldoen. Effectiever worden in je huidige rol en je klaar maken voor je volgende stap. Dat is het doel. Zodat je zelf de regie blijft houden in je eigen carrière. Deze halve dag wordt aangeraden als nog niet goed weet wat je wil. Immers, dan kan je dat ook niet helder en authentiek naar de buitenwereld communiceren. Want waar ga je over praten, met wie, wat wil je op je online profielen zetten (of juist niet), waar wil je over bloggen en updaten? Een helder zelfbewustzijn en je authenticiteit zorgt voor ‘plakkracht’: Je wordt er aantrekkelijker door, mensen voelen dat het écht is en geen kunstje. Het eindresultaat van deze training is een beter besef van je eigen wensen.

Deze workshop kan uitgebreid worden tot 2 dagen (zie het open programma voor de uitvoering ervan).

Personal branding met LinkedIn (hele dag)

LinkedIn is allang niet meer die website waar je een baan kan vinden. Natuurlijk, dat kan nog steeds! Maar er kan meer: Zoek er bijvoorbeeld naar nieuw netwerk, houdt contact met collega’s, bestaande klanten, vakgenoten, influencers of de pers.. Trek nieuwe klanten aan.. Zorg dat je bijblijft op je vakgebied of geïnspireerd wordt op onderwerpen als duurzaamheid, leiderschap of welk onderwerp jouw ook bezighoudt.. Deel vacatures van je werkgever en help zelf mee een passende nieuwe collega vinden.. Vindt interessante online opleidingen.. Tijdens deze trainingsdag ga je actief aan de slag met jouw LinkedIn en leer je jouw persoonlijke doelen met LinkedIn te halen.

Na een presentatie met tools, trends en tips over online werken aan je personal brand, ga je achter je eigen laptop (neem hem mee!) aan de slag met je eigen LinkedIn profiel en netwerk. De belangrijkste instellingen, slimme experttips, de do’s en don’ts van een profiel, werken met zoekwoorden, goed leren zoeken met boolean search naar interessante mensen en bedrijven (eventueel vacatures), het in contact komen met mensen en bedrijven, het dagelijks werken met LinkedIn (dat laatste alleen in de basis, voor uitgebreide training verwijs ik je naar de workshop Dagelijks resultaat met LinkedIn, waar we daar verder op doorgaan). Het eindresultaat van deze training is een professioneel profiel en kennis van de werking van LinkedIn. Meest gehoorde feedback na deze training: “Er kan meer met LinkedIn dan ik dacht!”

 • Meenemen: laptop, login LinkedIn, oplaadsnoer

Dagelijks resultaat met LinkedIn (halve dag)

Hoe gebruik je LinkedIn nou, zodat je er echt resultaat mee haalt? Deze halve dag workshop ‘Dagelijks resultaat met LinkedIn’ is een vervolg op de Personal branding met LinkedIn training en gaat vooral in op het dagelijks gebruik van LinkedIn, het posten van updates, op reageren en zoeken ervan. Hoe post je een update, hoe post je een vacature, hoe pas je de storytelling beginselen toe en hoe kan je op een creatieve manier een post maken. Hoe zorg je voor het meeste bereik, timing? Welke handige tools kun je gebruiken? Verder wordt er stil gestaan bij alle vragen die voort komen uit de eerste trainingsdag. Hoe zorg je ervoor dat je boeit en bindt. Dat mensen automatisch naar jou toekomen en je (h)erkennen op dat wat je doet. Het eindresultaat van deze workshop is een persoonlijke contentkalender: Wat ga je de komende maand allemaal op LinkedIn (en evt overige kanalen) posten?

 • Meenemen: laptop, login LinkedIn, oplaadsnoer

3-daagse personal branding intensive met LinkedIn

Elke 2 maanden vindt een diepgaande 3-daagse training personal branding met LinkedIn plaats op basis van open inschrijving, waar deelnemers van alle typen organisaties en alle niveaus zich voor kunnen aanmelden. Kijk hier voor het programma.

 • Na aanmelding vindt een telefonische intake plaats
 • Meenemen op dag 3: laptop, login LinkedIn, oplaadsnoer

Persoonlijke coaching

Er is een beperkt aantal coachingsplekken beschikbaar, op aanvraag. Meer informatie op de pagina persoonlijke coaching.

Lezing

In combinatie met een LinkedIn trainingsprogramma als bovengenoemd, als kick-off of gewoon los te reserveren. Een lezing over personal branding duurt 30 minuten tot 2 uur en is toegankelijk, energiek en verfrissend. Verwacht een combinatie van de laatste trends in personal branding, praktische informatie en wat reflectie-oefeningen voor de deelnemers.

Locatie

Bij de opdrachtgever. Of op aanvraag bij OphodenPijl of De Uylenburg, waar Fiona vaker trainingen geeft. De bijkomende locatiekosten zullen dan worden doorberekend in het trainingstarief. De locatie voor coaching is: Surinamestraat 24 in Den Haag (kantoor PintaPeople).

Wat vinden anderen?

 • Saskia (Inhurend HR manager): The best ROI on training ever! Thank you very much, Fiona. I look forward to working with you again.
 • Esther (Inhurend HR BP): Fiona wil ik bij deze van harte aanbevelen. Ze heeft voor WPG Uitgevers een vijftal keer een training van 1 dag gegeven over ‘solliciteren met social media’ voor onze medewerkers die boventallig werden. Scherpe prijs en uitstekende kwaliteit.
  Ze is deskundig, echt een opinion leader op social om te volgen. Haar training is praktisch, laagdrempelig, authentiek en lekker interactief.
  Aan het einde van de dag is je Linked In profiel een stuk beter en weet je hoe het af te maken. Onbewust maak je een stap in het loslaten van je oude werk en accepteren van aanstaande boventalligheid. Je hebt een nieuwe profielfoto en krijgt haar boekje mee om thuis te lezen. Via twitter is ze goed bereikbaar voor vragen na afloop.
  Wat ik bijzonder vond is dat ze als trainster goed kan omgaan met de emoties die spelen op zo’n dag en in staat is om individuele aandacht te geven. Ze is sterk met taal en helpt woorden vinden om je kwaliteiten te verwoorden.
  Kortom, zeer gewaardeerd en voor herhaling vatbaar.
  Let’s keep in touch!
 • Remco (deelnemer Twitter lezing): Fiona heeft de presentatie “Hoe profileer ik mijzelf digitaal” gehouden over de kracht van social media. Wat hierbij opviel is de passie, uitstraling en charisma waarmee ze haar publiek bereikt en betrekt bij de presentatie. Met bevlogenheid vertelde ze in een opbouwend verhaal de mogelijkheden van social media zonder het mooier te maken. De nadruk lag hierbij op Twitter. Ook de do’s en don’ts kwamen duidelijk aan bod. Hierbij gaat ze op een integere manier om met de opmerkingen vanuit de zaal. Met de tips en hints kan een ieder zich op een juiste manier zich bewegen in het Twitter gebeuren. Zeker aangestoken door het grote enthousiasme van Fiona.
  De boodschap: “Just do It!”.
 • Mark (deelnemer LinkedIn training): ‘Met hart en ziel’ is de uitdrukking die in me opkomt wanneer ik aan Fiona denk. Vorige week mocht ik, samen met collega’s, haar Personal Branding cursus volgen, die georganiseerd was door T-Mobile. Ik was vooral onder de indruk van Fionas kunnen om niet alleen een inhoudelijk goed verhaal neer te zetten, maar ook om de stof op een erg toegankelijke en plezierige manier over te brengen. Zo hebben we o.a. geleerd hoe men naar jouw persoonlijke visitekaartje op LinkedIn kijkt o.b.v. psychologie en neuromarketing theorie. Alle collega’s, die haar cursus hebben gevold en die ik gesproken heb, zijn erg enthousiast. En ze is niet alleen zo maar een ‘LinkedIn-juf’, want in de korte tijd dat we daar bezig waren, kon ze als een coach ons kernachtig profileren en heb ik weer iets meer over mezelf geleerd. Fiona is echt een aanbeveling voor elke organisatie die haar mensen verder wil helpen in hun persoonlijke ontwikkeling.