Personal branding en social selling voor coaches

Personal branding en social selling voor coaches. Jezelf in de markt zetten als coach, of je nu in loondienst bent of niet. Want online en offline gedrag zijn niet meer los van elkaar te zien. Als je als coach begrijpt wat social media kunnen bijdragen aan je werk en de kansen en valkuilen ervan kent, maak je je werk niet alleen leuker, maar ook beter. Voor jezelf en je werkzoekende klant!

Coaching draait om mensen: hun gedrag, hun omgeving, behoeften, wensen, vragen. Steeds vaker gebruiken mensen social media en vaak de hele dag door. Online en offline gedrag zijn niet meer los van elkaar te zien. Als je als coach begrijpt wat social media kunnen bijdragen aan je werk en de kansen en valkuilen ervan kent, maak je je werk niet alleen leuker, maar ook beter. Vergaren van kennis, sparren met collega’s, beantwoorden van onbeantwoordbare vragen, werven van klanten, feedback geven aan coachees – social media bieden kansen voor al deze mogelijkheden.

Wat levert het op?

Het zal je niet verbazen: Wij vinden dat personal branding en gebruik maken van social media in de basistoolkit van een loopbaanprofessional hoort te zitten: het levert je dan ook relevante vakkennis op! Nieuwe social media vaardigheden die je kunt toepassen in begeleiding van je klant, maar die je ook in je eigen voordeel kunt gebruiken: eigen netwerk, inspiratie en klanten! Je bent op de hoogte van de laatste snufjes en toepassingen, apps en social media. Van tekst, beeld en geluid.

Wat kunnen we voor je doen?

Effectief social media gebruik gaat veel verder dan een knoppentraining (zoals coachen veel verder gaat dan ‘praten’ ;)). Onder begeleiding kan je bij ons werken op niveaus:

  1. Je eigen bewustwording. Wie ben ik als coach, waar ben ik goed in en wat wil ik?
  2. Effectieve en praktische vertaling naar online en social media gebruik: Welke social media kun je inzetten en waarom? Hoe? Hoe vaak? Hoe zoek je? Welke tekst gebruik je? Of beeld (Youtube, Vine, Pinterest, Instagram)? Of geluid (Soundcloud)?  We kunnen je ook helpen aan een passende foto, of een video of geluidsfragment. Alles in huis om van jouw brand een mooi verhaal te maken!
  3. Begeleiden van je werkzoekende klant: Hoe ga je om met weerstanden? Hoe breng je het gedoseerd over? Waar begin je? Welke social media zijn interessant en wat leer je een werkzoekende klant precies? Hoe kan je monitoren? Welke apps kan je inzetten?

Individuele begeleiding voor coaches

Persoonlijke begeleiding voor coaches, zowel in loondienst (ter verdieping van het vak) als zelfstandige coaches (verdieping met een commercieel tintje, klanten vinden en binden is ook onderdeel van het traject). Een individueel traject vindt praktisch, deels achter de pc plaats en duurt per gesprek ca 1,5-2 uur. Afhankelijk van het niveau van je vraag, kan de begeleiding tussen 1 en 7 gesprekken in beslag nemen. Eventueel in combinatie met e-learning, waar je gewoon thuis aan kunt werken.

Reserveer je gratis intake

Groepsgewijze begeleiding voor coaches

Deze begeleiding vindt meestal plaats bij de werkgever, maar kan ook op een andere locatie gedaan worden. De meest gekozen training is een 3-daagse voor coaches. Onderaan deze pagina vind je de trainingsvarianten die we aanbieden voor de doelgroep coach/loopbaanprofessionals voor loopbaanprofessionals van gemeenten, UWV en loopbaancentra. Kijk bij de algemene trainingspagina voor de meer algemene personal branding trainingen. Staat jouw vorm er niet bij? Vraag naar een aanbod op maat!

Vraag meteen persoonlijke informatie of een oriënterend gesprek aan

Boek Social media handboek voor coaches

Fiona schreef speciaal voor collega-coaches het Social media handboek voor coaches, wat laat zien wat social media kunnen betekenen voor coaches in alle aspecten van hun werk. Dit praktische boek biedt handvatten om effectief en efficiënt met social media te werken en ze bewust als tool in te zetten. Het geeft inzicht in wat de diverse platforms te bieden hebben en hoe ze zowel coaches als coachees helpen om het maximale uit zichzelf te halen.

Bestel hier alvast het Social media handboek voor coaches voor 22,50 inclusief gratis e-book

Tevreden klanten waren o.a.: legio zelfstandig coaches, Gemeente Den Bosch, UWV Den Bosch, Focus, Nobco, Noloc, diverse ministeries.

Arjan van Opzeeland, trainer re-integratie over het boek: “He he, eindelijk een overzichtelijk boek over social media zonder poespas. Direct toepasbaar in de praktijk, een aanrader voor iedere coach en trainer! Zelf gebruik ik het boek tijdens mijn trainingen voor werkzoekenden, een doelgroep met een gemiddelde tot grote afstand tot de arbeidsmarkt. Goed om te zien dat de voorbeelden erg goed aansluiten met de praktijk. Duidelijke taal zonder taalversluiering. Echt een aanrader!”

Harriet Oomen, UWV coach: “De training van Fiona Stoop is HELEMAAL te gek; ZO VEEL geleerd!”

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *