Over personal branding gesproken: Fiona Stoop werd weer Fiona Kloosterman

Vorig jaar zomer. Bij de ontvangstbalie van T-Mobile noem ik voor het eerst weer een beetje onwennig mijn meisjesnaam: “Kloosterman, maar het kan ook zijn dat er Stoop staat”. Hoe vaak zal ik deze zin nog herhalen de komende maanden?

Gek: Kloosterman

Ik ontvang mijn eerste badge met Kloosterman van de vriendelijke receptioniste en loop naar binnen. Gek: Kloosterman.. Het brengt me in gedachten ook even naar zo’n 15 jaar geleden en jee wat doe ik nu mooie dingen eigenlijk… Ook binnen ontstaat er even verwarring over mijn naam. De HR dame die uitgenodigd was bij het gesprek kende me al onder mijn getrouwde naam maar wist niet dat ik het was (en was verrast mij te treffen), mijn afspraak had me onder mijn meisjesnaam aangekondigd. Dat ik er uiteindelijk een van de mooiste trainingstrajecten met vele groepen fantastische mensen mag doen, weet ik dan nog niet.

Overal aanpassen

De herfst. Op congressen is het al niet anders: Fiona Kloosterman staat er groot aangekondigd op een monitor, waar ik spreek over personal branding. Fiona wie? Lekker dan, de personal branding expert loopt totaal in de soep met haar branding. Voelt erg oncomfortabel maar ik kan niet anders dan het laten gebeuren. Al een paar weken heb ik nu beide namen staan op social media, om mensen aan de overgang te laten wennen. Op alle social media kanalen roep ik ook over de naamswijziging, ik verander bovendien alle social media namen (naar @gewoonFiona, want dat klinkt lekker en bovendien: @FionaKloosterman past niet..) en zet op Twitter in een vastgemaakte tweet dat ik van naam veranderd ben. Mijn boeken staan nog steeds op Stoop. Het is even niet anders. De pers lijkt me opeens minder te vinden en ook dat laat ik maar even zo. Dat komt wel weer. Ik kan de rust nu even goed gebruiken voor de begeleiding van mijn gezin en de verhuizing.

Verdiepingsslag

Het is 2017. Met de naam Kloosterman komt er een verdiepingsslag. Inherent aan scheiden en het opnieuw mezelf uitvinden wellicht, maar ook heel mooi om te merken hoe goed dat wordt ontvangen door klanten. Mijn eigen verdieping in bewustwording en het volgen van een spirituele jaaropleiding in 2015/2016 (tot healer) zorgen voor een briljante verdieping in de coachingsgesprekken en zelfs ook in de trainingen social media en personal branding. Met klanten doe ik vaker een korte meditatie voor we op zoek gaan naar antwoorden en ik neem meer de tijd met ze de natuur in te gaan. In trainingen staan we bewust, dieper en langer stil bij ‘wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik’, voor we achter de pc kruipen om de vertaalslag naar social te maken. Voor mij en voor de klanten een zegen.

Voor wie het niet was opgevallen: Stoop werd dus Kloosterman. Ik werd weer gewoon Fiona, op social media dan ook fijn @GewoonFiona. En met de naam Kloosterman is er een ander persoonlijk(er) merk opgestaan. Eentje die bewuster is en bewuster werkt aan jouw merk.

Aan jou tot slot de vraag: Wil je me helpen mijn personal brand weer op orde te krijgen? Heb je mijn naam ergens staan? Verander het dan nu in je adresboek, contactgegevens en je telefoon. En voel je welkom!

 Fiona Kloosterman is personal branding strateeg en auteur van oa ‘Een baan vinden met social media in 90 minuten’ en ‘Het social media handboek voor coaches’.

Personal branding coaching en training – Loopbaancoaching en outplacement – Lezingen en Workshops