Op zoek naar de kern: Vertel je verhaal in 6 woorden #6wordstory

Schrijven is schrappen, moet Ernest Hemingway hebben gedacht met zijn verhaal in 6 woorden: For sale: baby shoes, never worn. Het begin van het ontstaan van de #6wordstory. Het lijkt bijna onmogelijk een verhaal in 6 woorden te schrijven, maar kijk maar eens naar deze prachtige voorbeelden: het kan dus wel. Het inspireerde mij om een tweet erover te plaatsen en een oproep te doen naar jouw verhaal.

Mijn #6wordstory werd: ‘Begin maar gewoon, ik help je’. 

Een stroom aan reacties volgde op mijn vraag. Hier volgt een overzicht van de inzendingen, als je op de persoon klikt kom je op het betreffende twitteraccount:

Het grappige is dat het free format is en je echt je eigen 6wordstory mag maken, met een eigen gezichtspunt en perceptie. Zoals je ziet: er zijn emotionele, zakelijke, praktische, creatieve, persoonlijke verhalen. Een bonte, bijzondere verzameling.

Een #6wordstory kan je helpen terug te gaan naar de basis van je werk. Waarom doe je je werk eigenlijk? Voor wie? Wat doe je precies? Wat staat er in je etalage? Waarom ben jij uniek? Reden genoeg om je eigen persoonlijke 6 word story te maken! Rest me dus nog 1 prangende vraag:

Wat is jouw werkgerelateerde #6wordstory? Je mag deze hieronder delen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *