Ook jouw verhaal is het delen waard

Er is supermooi nieuws want PintaPeople is in co-creatie een nieuw gaaf storytelling-project gestart! Doel van het project is het delen van verhalen van mensen op de weg van werk naar werk. Gebundeld op een site, die nu nog onder constructie is: www.dereisvandewerkzoekende.nl

Maar niet voor lang meer, als het aan ons ligt.

We willen deze site helemaal vullen met verhalen voor en door (ex)werkzoekenden. En voorzien van tips van experts uit het vak. Want van baan wisselen is een van de meest ingrijpende momenten in een mensenleven. De afwijzing, de stress, het potentieel gemis aan inkomsten…

We creëren een plek waar je naartoe kunt gaan en je realiseert: ‘Ahhhh ik ben niet de enige!’ We geven een gezicht aan de stapel sollicitaties die het buro van de recruiter passeert. We willen verhalen delen, elkaar inzichten en ideeën geven. En hoop. Vooral hoop.

We hebben jouw input nodig!

Vertel eens? Wat heb jij meegemaakt op je reis van werk naar werk en wat leerde je ervan?

Heb je een leuk – ontroerend – pijnlijk verhaal/verhaaltje over de weg en zoektocht naar nieuw werk en wil je dat delen?

Wilde je van baan wisselen maar bleef je?

Werd je telkens niet aangenomen?

Ging de onderhandeling op het laatst mis?

Van dit soort momenten zoeken we opmerkelijke grote en kleine verhalen. Mail je verhaal naar info@dereisvandewerkzoekende.nl

Vakgenoten

Ja ik ben ook loopbaanexpert en ja wij zijn wellicht concurrenten. Maar concurrentie is zo 1980, vind je ook niet? Dus graag werken we met je samen op deze nieuwe site. Ben je dus een vakgenoot en heb je een een paar goede tips? Dan ben je ook van harte uitgenodigd deze tips te delen in maximaal 500-700 woorden. We zullen je naam en bedrijf vermelden.

Podcast en tekst

Voor de podcast zoeken we nog wat hulp. Kan jij leuk podcasten en wil je met bijvoorbeeld advies of editen helpen? Dan heel graag! Het is een vrijwilligers project dus het is onbetaald. Ook Fiona’s bloed zweet en tranen zitten er kosteloos in. Je ontvangt wel eeuwigdurende karmapunten.

Ook qua tekst kunnen we nog wat scherpe ogen en een goede schrijvershand gebruiken. Vind je het leuk om eenmalig of af en toe eens mee te kijken? Tegen karmapunten? Graag!

Ondertussen verzamelen wij jullie verhalen, gaan we ze lezen en beoordelen. Bij plaatsing krijg je natuurlijk bericht en wordt deze ook op social media gedeeld.

We hebben er zin in!