Ben je niet meer gelukkig in je werk en weet je niet wat je wel wil? Of zoek je begeleiding van werk naar werk? Loopbaancoaching en outplacement voor professionals, management en directie.

Vier veelvoorkomende smaken

1. Loopbaancoaching

Kies loopbaancoaching als je nog niet goed weet wat je wil in werk/ondernemerschap. Loopbaancoaching bestaat uit 6 reflectieve gesprekken. Je behandelt de thema’s wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik. Deze coaching richt zich dus met name op de eerste fase van een traject naar werk of ondernemerschap: ontdekken. Want des te beter jij jezelf kent, des te makkelijker kun je jezelf onderscheidend profileren. Wat WIL je? Wie BEN je? Waar ben je trots op? Waar krijg je energie van? Waar ben je razend goed in? Wat maakt je uniek?

2. Personal branding traject

Bij een personal branding traject weet je al wat je wil gaan doen (als ondernemer of in loondienst) maar heb je vooral hulp nodig bij hoe je dat gaat bereiken. Dit traject bestaat ook uit 6 gesprekken, waarin je na inventarisatie van jezelf (wie gaan we eigenlijk ‘branden’) overgaat tot het maken van je verhaal en het profileren, netwerken en verkopen. Het maken van een profiel, cv of blog, het dagelijks netwerken, bloggen of social media gebruik en het aanbrengen van een structuur in je online activiteiten vallen er ook onder. Ieder mens heeft daarin z’n eigen invalshoek, doelgroep en activiteiten. De ene blogt, de ander niet. We bespreken en behandelen die onderdelen die bij jou en je doel passen.

Dit traject wordt vaak gekozen door ondernemers of door mensen die op zoek zijn naar een baan en wat handvatten nodig hebben. Een leuk, kort maar volledig en motiverend traject!

Het traject kan eventueel afgenomen worden inclusief styling, profielfoto en video.

Het traject ziet er ongeveer als volgt uit:

 • Gesprek 1: Ik wil (inventarisatie energiegevers)
 • Gesprek 2: Ik kan (inventarisatie competenties)
 • Gesprek 3: Ik ben (inventarisatie eigenschappen)
 • Gesprek 4: Je verhaal maken (Your vibe attracks your tribe)
 • Gesprek 5: Wat vertel ik online 1 / solliciteren
 • Gesprek 6: Wat vertel ik online 2 / solliciteren

3. Kortdurend outplacement traject

Een kortdurend outplacementtraject gaat weer een stapje verder en bestaat uit 9 gesprekken. Je krijgt hier iets langer de tijd om jezelf te inventariseren, we nemen wat meer de tijd voor belemmeringen en omgevingsfactoren en er wordt ook meer tijd besteed aan hoe je jezelf kunt profileren, netwerken en verkopen.

Dit traject wordt vooral gekozen door medewerkers die vanwege ontslag hun werkgever moeten verlaten, al wel een beeld hebben van de volgende stap en niet een uitgebreid outplacementtraject willen aangaan.

Ook dit traject kan inclusief styling, profielfoto en video worden afgenomen.

Het traject ziet er bijvoorbeeld als volgt uit:

 • Gesprek 1: Wandelcoaching, het verlies van je baan, kiezen voor een nieuwe weg en op verhaal komen
 • Gesprek 2: Ik wil (inventarisatie energiegevers)
 • Gesprek 3: Ik kan (inventarisatie competenties)
 • Gesprek 4: Ik ben (inventarisatie eigenschappen)
 • Gesprek 5: Belemmeringen en hulpbronnen omgeving
 • Gesprek 6: Je verhaal maken (Your vibe attracks your tribe)
 • Gesprek 7: Wat vertel ik online 1 / solliciteren
 • Gesprek 8: Wat vertel ik online 2 / solliciteren
 • Gesprek 9: Wat vertel ik online 3 / solliciteren

4. Volledig outplacementtraject

Een volwaardig traject waar je eerst met een loopbaancoach onderzoekt wat je wil en daarna bij de personal branding coach aan de slag gaat met het halen van je doelen. 12 gesprekken en 6 tussentijdse contactmomenten. Volledige uitgebreide begeleiding.

Geen baangarantie.

Bij PintaPeople ben jij de leider van dit traject en voert de regie. Wij reflecteren met je en geven je tools, gereedschap en kennis om het mogelijk te maken.

Groepen en reorganisaties

We begeleiden in teamverband ook groepen mensen in reorganisaties bij vragen rondom de nieuwe wegen in solliciteren, zowel door training als door coaching/outplacement. Onze bewuste keuze is het de mensen zo persoonlijk mogelijk te helpen bij hun en dat is terug te zien in ons aanbod. Zo kiezen we in veel gevallen liever voor coaching dan voor bulk-trainingen in outplacement situaties.