Filosofisch café voor vrouwen

Vroeger gruwelde ik van ‘vrouwenclubjes’. Een netwerk-event voor vrouwen? Dan ging ik niet. Een training voor vrouwen? Jekkes! Maar hoe langer ik bezig ben met bewustzijnsontwikkeling, hoe meer ik ervan overtuigd ben dat vrouwen die ‘vrouwenbedding’ echt nodig hebben en mannen ‘mannenbedding’.

Vrouwenbedding?

“Fiona, waarom organiseer je in vredesnaam toch zo’n avond alleen voor vrouwen?” Ik kreeg de vraag echt. En ik kan invoelen in het bijbehorende gevoel. Immers, nog niet zo heel lang geleden moest ik er ook niks van hebben.

Vrouwenbedding… Tijd om dat woord eens toelichting te geven. Allemaal worden we geboren uit de schoot van onze moeder. Ze schonk ons leven. En leerde ons hoe dat moet: “Vrouw” zijn. Onze moeder leerde het weer van haar moeder en die weer van haar moeder. We groeiden op, werden groter en verlieten de moederschoot om de wijde wereld in te trekken. In die tussenliggende tijd kregen we (eigenlijk geen enkel mens) precies wat we nodig hadden, daar ontstonden dus kleine of grotere beschadigingen.

Te rusten en écht contact te hebben met andere vrouwen geeft steun en een wezenlijk andere dimensie dan het contact zoeken bij een man. Het geeft dus bedding: Een vangnet en zachtheid. Nieuwe vrouwelijke voeding voor het vrouwelijk deel in onszelf. Om van daaruit met hernieuwde energie en zachte kracht weer de wereld in te trekken.

Women only filosofisch café

Vrouwelijke bedding is in deze veelal mannelijke maatschappij belangrijk. Om dat te faciliteren, organiseer ik vanavond in Scheveningen een filosofisch café, samen met collega Karien-An Heeren-Beijer.

Eén avond hangen we gezamenlijk de filosoof uit. Vanavond met het thema: Wat maakt jou nou jou? En hoe bepaal je dat? En wie bepaalt dat dan? Zijn het je kleren, je kapsel, je werk? Je gezin van herkomst? Achtergrond Wij hebben zelf een coach/therapeut achtergrond, zijn geen filosoof, maar hebben gewoon zin om deze avond samen met een groep vrouwen aan te gaan en een onderwerp te bespreken/ invoelen.

Voor wie? Voor vrouwen van alle leeftijden. Je hoeft geen kennis van filosofie te hebben.

  • Tijdstip: 19.30 – 21.30 uur
  • Deelnamebedrag: Deze eerste keer vragen we slechts € 5,- vrijwillige bijdrage

Meedoen of meer info? Laat maar weten!

PS voor de spaarzame man die dit artikel las en geïnspireerd is tot mannenbedding: Ik verwijs doorgaans mannen die bedding bij mannen willen vinden door naar Mannenwerk of Mannenkracht. Over beide bijeenkomsten krijg ik goede verhalen.

Fiona Kloosterman is eigenaar van PintaPeople en expert in persoonlijk leiderschap en personal branding. Ze schreef 4 boeken over deze onderwerpen, de vijfde is in de maak.