Heb je al een nieuwe opdracht? Op zoek naar klanten

Net voor jezelf begonnen als coach (of ondernemer) en op zoek naar klanten, hard bezig met acquisitie? Uit de oude doos speciaal voor jou deze blog uit 2009 die ik op de computer vond; Een nooit geposte blog. Van toen ik nog aan mijn eigen keukentafel aan het werk was. Hard bezig met acquisitie en starten van een onderneming. Onzeker of het ooit ging lukken. Met een glimlach kijk ik terug. Blijf dus vooral doorgaan en heb vertrouwen. Je bent het waard. Daar gaat ie:

2009: Heb je al een nieuwe opdracht?

Is de meest gestelde vraag aan mij ‘these days’. Sinds een maand of drie heb ik besloten me meer te richten op loopbaancoaching, aangezwengeld door het simpele feit dat het aantal opdrachten voor interim adviseurs sterk terugliep, om maar niet te spreken over de leuke opdrachten. Maar eerlijk gezegd ook omdat ik het coachen gewoon echt helemaal te gek vind! Goed, de beslissing was dus snel genomen: ik hang de interim-opdrachten even aan de wilgen en ga (na het een paar jaar ‘erbij’ te hebben gedaan) me meer op loopbaancoaching richten. Geen eigen kantoor, scheelt ook weer in de kosten. Wat ervaar ik een enorme vrijheid en wat is het leuk om te doen! Elk gesprek is weer een kadootje. Van de week zat ik met een coachee in het park op een bankje diep in een heel mooi gesprek gesprek over haar belemmerende overtuigingen in het zonnetje, het liep als een tierelier, de tranen in haar ogen. En dan realiseer je nog maar weer eens: “Ik heb de goede keuze gemaakt!”.

De boer op

Daar zit ik dan.. In m’n uppie in de werkkamer thuis, achter de pc. En ik realiseer me: De telefoon gaat echt niet vanzelf rinkelen! De ene dag lukt het beter dan de andere dag: de motivatie vinden. Maar toch blijf ik actief. Ik plan zoveel mogelijk aan het begin van de dag een gesprek, liefst elke dag. Zodat ik op de energie van dat gesprek de rest van de dag op zoek kan gaan naar kansen. Dus ga ik de boer op met mijn verhaal: Netwerken en praten, acquisitie, mailen en bellen. Heel serieus elke dag opnieuw zoeken naar mogelijkheden. Mijn netwerk op LinkedIn aanspreken, Twitter ontdekken, vragen stellen, zoeken en zo meer. En daarbij natuurlijk gewoon beginnen met loopbaancoaching, al is het nog niet helemaal (soms echt helemaal niet..) tegen het tarief wat je zou willen krijgen. Zodat mond-op-mond reclame vanzelf op gang komt. Eigenlijk gaat het hartstikke goed dus. Zeg ik tegen mezelf ook vooral.

Haal jij even de boodschappen?

Een tweede ding, wat ik niet had voorzien is mijn omgeving. Allereerst is daar mijn lieve man, die denkt dat ik de hele dag zeker wel tijd heb voor allerhande klusjes, want ‘jij ben toch thuis’? Gisteren nog zag hij de troep in ons tuinhuisje en zei gekscherend: anders moeten we eens een dag vrij nemen om dat op te ruimen… o nou jij bent elke dag vrij! Kan jij mooi doen. De kinderen vragen ’s ochtends: mama, wat ga jij doen vandaag? “Mama gaat werken jongens”. En ja hoor, daar gaat ze op de fiets gewoon weer naar huis, om achter de pc in de werkkamer aan de slag te gaan en mensen te spreken. En dan hebben we nog de buurt, die zien me natuurlijk ook veel thuis. Bellen aan en ja hoor, ze is er! Goh ik zie jou veel in de straat zeg, heb je nog geen nieuwe opdracht?

Dat ik ondertussen druk bezig ben om op een serieuze manier mijn bedrijf op te bouwen is dan ook aan de buitenkant lastig te zien, ik geef het toe!

Het komt goed

Dus ziet u me lopen, denk dan niet: ‘Dat dat arme kind nog steeds geen opdracht heeft!’. Nee hoor, ze leeft haar droom, heeft het werk van haar leven gevonden en kan ook nog eens lekker vanuit huis werken. Het komt goed. Nu nog een stabiele toestroom aan klanten en mij hoor je niet mopperen! Ik ben happy! We zullen doorgáán!

 

klanten krijgen als coach Het is inmiddels 2016 en ik heb nog steeds de mooiste baan van Nederland, geef lezingen en schrijf boeken, spreek coachees en geef trainingen. En heb de mooiste klanten, een geweldig netwerk, een BV en een goed salaris. Daar mag ik best even bij stil staan. Bij deze dus. Ik gun jou ook de wereld. Ga door, ga door. Volg je hart en je passie. En weet dat het lukt.

Fiona

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *